Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralke: Neočiščeni pločniki na Duplici

Pismo bralke: Neočiščeni pločniki na Duplici

Rada bi opozorila na slabo očiščene pločnike zaradi snega ob glavni cesti na Duplici. Obilno sneženje se je zgodilo v četrtek, še vedno pa so na nekaterih točkah ostali kupi snega.

Najbolj moteči so: pločnik pred pošto Duplica, križišče na Groharjevi in pločnik pri izvozu Žurbi. Prehod je bil narejen za enega pešca, neprehodni in oteženi pa so definitivno za invalide ter mamice z vozički,  saj se je v teh primerih potrebno umakniti na cesto.

Pri pošti je še posebna izkušnja, če se najde kakšen “fajn” voznik, ki parkira na koncu avtobusne postaje in s tem še dodatno oteži umik. Na križišču pri Groharjevi pa kup snega blokira prehod do zebre – predvidevam da je to tudi šolska pot za kar nekaj otrok.

Glede na to, da gre za pločnike ob glavni cesti, na katerih se dnevno sprehaja veliko ljudi, bi pričakovala, da so normalno prehodni za vse.

Vseeno pa moram tudi pohvaliti, da so nekatere poti super urejene, kot npr. pot ob Bistrici. Upam, da se ob naslednjem snegu enako poskrbi tudi za vse glavne poti.

Anja Zabavnik, Kamnik