Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralke: Nered na igrišču

Pismo bralke: Nered na igrišču

Na igrišču pri Jenkovi ulici se dogajajo stvari, ki ne sodijo na igrišče. Ko kličem 113, policisti  pridejo, vendar šele po tem, ko so razgrajači že »obveščeni«. Sledi popis mene kot prijavitelja, glej efekta ni.

Menim , da bi se morala razsvetljava na igrišču ugasniti, ko se igrišče zapre. Menim, da nisem dolžna poslušati »mularije«, ki tapka košarko do 1h zjutraj. Potem pa pridejo še na križišče ob stavbi, ker se imajo še kaj za zmenit.

Cenim, da zaklepate igrišče, samo kaj, ko zlezejo čez ograjo in nadaljujejo. V kolikor ne boste odstranili luči ali koša, ali zagotovili ustreznega nadzora, bom prisiljena povabiti medije, da si nalijemo čistega vina.

Razumem, da je igrišče namenjeno otrokom, ne razumem pa, da pristojni ne preprečijo vandalstva in spoštovanja krajanov. Uničujejo gugalnice za najmlajše, klopi za počitek in še kaj drugega, ker očitno nimajo nobenega odnosa do družbene lastnine.

Prošnja policiji za večkratni obhod po 10. uri zvečer pa tudi ni obrodila sadov. Očitno se mladež obvešča po mobitelih. No, pred dnevi je ob 01.30 po enega od udeležencev prišel celo avto. Sin s posebnimi potrebami pa doživlja epi napade, ki jih sproži  kraval na igrišču.

Če imamo srečo, ponoči mogoče ne navijajo glasbe, jo pa dnevno navijajo z »buferji ojačano« skoraj vsako popoldne, tako, da tudi popoldne ne moremo počiti in nadomestiti izgubljene noči. Da ne omenjam glasnega direndaja »najstnikov« (ne otrok).

Upam, da se bomo z novim vodstvom občine lahko kaj pametnega zmenili. Da ne bomo pogrevali starih kamilic in tudi kaj dobrega storili za občane in njihov mir.

Veliko uspeha športnikom na za njih primernih prostorih in veliko zabave mlajšim otrokom, ki sedaj ne morejo koristiti igral, ki so jim namenjeni, ker jih »ta« veliki izrinejo iz igrišča.

Metka Hribar