Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralke: Poziv “gospodu onesnaževalcu” sv. Primoža
Simbolična fotografija

Pismo bralke: Poziv “gospodu onesnaževalcu” sv. Primoža

Minuli prazniki in vremenski pogoji so na plan izbezali vse, kar »leze in gre«. Med njimi se je marsikateri »pohodnik« odpravil tudi na pot k sv. Primožu nad Kamnikom.

Tisti, ki redno zahajamo tja in smo veseli, ker lahko uživamo v naravi, vsakodnevni sprostitvi in rekreaciji v čistem okolju, smo po sončnih vikendih in praznikih nemalokrat začudeni nad količino smeti, ki se znajdejo na in ob priljubljeni poti. Marsikdo kak dan namesto v uživanju v rekreaciji nameni pobiranju teh smeti, ki se jih najde zatlačene res na vseh mogočih mestih. Tudi pod deblom v katerega se izteka izvir pri »Umivavnku«.

V ponedeljek 31. 10. se je »go« odpravil tudi gospod srednjih let v modri pohodniški srajci in z nahrbtnikom. Opremljen kot se za »pohodnika« spodobi, je za seboj pustil vrečko smeti, ki mu je verjetno ostala, ko si je na cilju privoščil dobro malico, ki jo je prinesel s seboj.

Vrečka ga čaka na strmini desno od prvega ovinka za kmetijo Pr’ Žagarju mimo katere vodi pot na Primoža. Verjetno ga bo tam čakala vse do prve čistilne akcije, saj do nje zaradi lokacije ne moreš kar tako.

Da je vrečka od omenjenega gospoda se ve, saj smo ga zaradi jeseni, ki nas te dni razvaja v svojih barvah in lepotah, od daleč videli kako spretno je odprl nahrbtnik in jo zalučal pod cesto. Res mojstrsko v enem zamahu. Če bi bil pravi ljubitelj narave in pohodnik brez narekovajev tega ne bi nikoli storil. Očitno tudi slabo opazuje okolico v kateri se giblje, saj pot na Primoža vodi tudi mimo velikega zabojnika za smeti, kamor bi lahko odložil vse, kar mu je bilo pri uživanju v naravi odveč.

A. J.