Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pobude in vprašanja svetnikov: Center za gibalno ovirane osebe

Pobude in vprašanja svetnikov: Center za gibalno ovirane osebe

Mojca JONČESKA MALOVRH – DeSUS: Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami Kamnik ima namen ustanoviti »CENTER REPREZENTANCA«. Center naj bi vključeval gibalno ovirane osebe in vse ostale, ki ne dosegajo standardov za vključitev v domove in druge sorodne institucije. To bi bil prvi tak center v Sloveniji. Namen centra je izvajanje socialno varstvenih storitev ter varstvo in možnost zaposlitve pod posebnimi pogoji za gibalno ovirane osebe. Posebno poslanstvo centra pa naj bi bilo zmanjševanje stigmatizacije do ljudi s posebnimi potrebami in njihova vključitev v okolje.

Menimo, da je društvo potrebno podpreti v njihovih prizadevanjih in jim pomagati na vseh nivojih, da pridejo do želenega cilja.

Odgovor je pripravila Katja VEGEL – višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti:

Na Občini Kamnik smo seznanjeni z namero Društva staršev otrok s posebnimi potrebami Kamnik, saj so nam svojo vizijo oziroma predlog o ustanovitvi dnevnega centra za otroke s posebnimi potrebami pred časom tudi predstavili. O tem smo obvestili Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki vsako tovrstno idejo z veseljem podprejo. S predstavniki društva smo dogovorjeni, da bomo v letu 2015 poskušali v prvi vrsti urediti vse akte društva, ki bodo omogočali ustanovitev takega centra, ustrezen prostor in ne nazadnje finančna sredstva, ki bi vsaj v prvih letih ustanovitve bremenila občinski proračun. Predvideva se, da bi za delovanje takega centra potrebovali približno 100.000 € na leti ravni (vključena najemnina prostora, materialni stroški, oprema prostora, dejavnost oz. program društva in strokovni kader).

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve