Naslovnica / Črna kronika / Pogrešanega Anžeta Jenka, kljub pomoči jasnovidca, še vedno niso našli

Pogrešanega Anžeta Jenka, kljub pomoči jasnovidca, še vedno niso našli

Policisti Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Kranj, so skupaj z gasilci PGD Komenda, Križ in Moste, lovci LD Komenda, vodniki reševalnih psov ter drugimi prostovoljci, tudi včeraj, že tretji dan zapored, nadaljevali z obsežno iskalno akcijo pogrešanega Anžeta Jenka.

V tretjem zaporednem dnevu iskanja je 66 udeležencev iskalne akcije pregledali območja, ki v prejšnjih akcijah še niso bila pregledana, lahko pa bi prišla v poštev, da bi se tam 32-letni Anže Jenko, ki ga pogrešajo že od ponedeljka zvečer, morda lahko gibal oz. nahajal.

V iskalni akciji so bila pregledana območja: Ravne, Šenturška gora, Apno (vikendi, gozd), smer iz območja Kranja proti občini Komenda, Sveti Lenart, Stahovica, Kamnik, pobočje levo od Viševce v širini 300 m (S/J), levo od ceste Podboršt v širini 300 m (S/J), desno od ceste Podboršt v širini 300 m (S/J), Žeje, Bukovica, vzhodno od indus cone Žeje, potok Pšata, Komendska dobrava, cesta Vrtače desno do Vrhovelj, Komendska dobrava, cesta Vrtače levo do Vrhovnika, objekt Mercator Komenda, pregled koče na Veliki planini pod Zelenim robom, pregledanih 20 hiš in hotel Šimnovec, Dol pri Litiji, Strmec 7 – fizično pregledan vikend in okolica, od vrha nazaj proti Viševcem, preža na sektorju skupine 2 in pot ob potoku, Vrhovje proti Lanišam (Semerje).

Po navedbah Policijske uprave so policisti zaenkrat z iskalnimi akcijami zaključili, iskanje pogrešanega pa se kljub temu nadaljuje, medtem ko se bodo ukrepi policistov prilagajali glede na morebitne novo pridobljene informacije oziroma obvestil, ki jih bodo policisti uspeli zbrati.

Glede na to, da pogrešanega, kljub obsežnemu preiskanemu območju, niso uspeli najti, obstaja velika možnost, da se je Anže, živ in zdrav, zgolj začasno nekam umaknil.

Kot smo uspeli izvedeti, naj bi temu v prid pričalo tudi mnenje enega izmed domnevnih bajaličarjev oz. jasnovidcev, ki je ponudil svojo pomoč pri iskanju. Sicer se na tovrstna bajanja najbrž ne gre preveč zanašati, so pa v takšnih trenutkih, ko zmanjka drugih možnosti, lahko vsaj v moralno pomoč in oporo zaskrbljenim svojcem.

Po mnenju domnevnega jasnovidca naj bi se namreč Anže, ko se stvari nekoliko umirijo, čez par dni sam vrnil domov.

Naj v tovrstne napovedi verjamemo ali ne, se vsi skupaj iskreno nadejamo, da se bo zgodba o pogrešanem Anžetu srečno razpletla in da se bo Anže, živ in zdrav, vrnil domov.

Foto: PGD Moste

Svojci in policisti lepo prosijo za pomoč pri iskanju pogrešanega 32-letnega Anžeta Jenka.

Anže je bil zadnjič viden v ponedeljek, 8. 1. 2018, v večernih urah. Vse, ki ste ga tega večera, ali pa kasneje, morda videli ali srečali, lepo prosimo, da nemudoma pokičeta Center za obveščanje na številko 112,  število Policije 113, ali njegovega očeta Igorja Jenka na telefonsko številko 041 741 756.

Anže Jenko je visok 180 cm, kakih 55kg, oblečen pa je v rjavo jakno in kavbojke.

Vsem se svojci že v naprej najlepše zahvaljujejo za vsakršno informacijo in pomoč pri iskanju.

 

X