Naslovnica / Pavliha / Pohvale tedna

Pohvale tedna

Včasih nam kdo očita, da je portal Kamnik.info naravnan nekoliko preveč kritično, zato smo se odločili, da bomo odslej vsak teden koga tudi pohvalili.

Pa začnimo:

Nič nas ne sme presenetiti

Foto: Župan

Za začetek lahko pohvalimo učinkovitost kamniške zimske službe. Če se še spomnite, je v torek popoldne, 9. maja 2017, središče Kamnika izdatno pobelila toča, razmere na cestah pa so spominjale na zimske. Pristojnih ujma ni presenetila, saj so se nemudoma lotili dela in z izjemno učinkovitosti poskrbeli, da Kamnik že čez nekaj ur ni bil več zimsko bel, ampak znova lepo pomladno (okleščeno) zelen ter mestoma, kjer smo tega vajeni, običajno siv.

Gostoljubje, da mu ni para

Pohvale si zaslužijo tudi organizatorji obiska ameriškega veleposlanika, ki ga je župan Marjan Šarec, bržčas za kondicijski trening pred skorajšnjim naskokom na položaj predsednika države, povabil v naše prelepo mesto.

Po kavici na Občini, obisku in krepčilnem zajtrku na OŠ Marije Vere, ogledu mesta in mestnih znamenitosti ter njami-njami obilnemu ter nadvse okusnemu kosilu Pri planinskem orlu, je bil, da bi se imenitni tuji gost počutil kot doma v Ameriki, v mestnem središču spontano uprizorjen še spektakularen, domala filmski rop zlatarne, zaradi česar je bilo nebo nad Kamnikom lep čas ozaljšano tudi s policijskim helikopterjem.

 

Smeti morajo biti drage

Nedvomno si pohvalo zaslužijo tudi pri Publicusu, kjer znajo zbiranje in odvoz smeti, na kar je opozoril svetnik Aleš Lipičnik, občanom »pošteno« zaračunati.

To namreč na najboljši možni način pripomore k temu, da se občani v resnici zavemo kako dragocene so naše smeti in jih, lepo zložene in sortirane, zagotovo odložimo v posodo za odpadke, ne pa da omenjene dragocene surovine, ki se jih da z dobičkom prodati, odvažamo v gozdove ali kam drugam. Za naš »prebiralni trud«, ki ga v tem mesecu poostreno nadzoruje tudi občinska inšpektorica, pa smo nagrajeni s položnico. Če to ni dober posel.

 

Fantastični direktorji in ravnatelji javnih zavodov

Največjo in najdebelejšo pohvalo tega tedna, pa si zagotovo zaslužijo direktorji in ravnatelji kamniških občinskih javnih zavodov. Kamniški občinski svetniki so v eni izmed točk sredine seje namreč obravnavali poročila o delu občinskih javnih zavodov, glede na to, da uslužno zbranim direktorjem, direktoricam, ravnateljem in ravnateljicam, nihče izmed svetnikov ni zastavil niti enega vprašanja v zvezi z njihovim delom in poslovanjem, pa lahko sklepamo, da je delo kamniških javnih zavodov, pri katerem se vsako leto obrne nekaj milijončkov občinskega oz. davkoplačevalskega denarja, povsem brezhibno in brezmadežno, za kar si njihovi velmožje in žene nedvomno zaslužijo tudi naše iskrene čestitke.

 

Obvestilo bralcem: Če bi radi tudi sami morda koga pohvalili, nam lahko predloge za Pavlihove pohvale pošljete tudi sami, in sicer na e-mail: urednistvo@kamnik.info