Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Dišeča tatova, tuleča občanka in prometne nesreče
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Dišeča tatova, tuleča občanka in prometne nesreče

Zgodnja jesen je bogata tako z opojnimi darovi narave in najrazličnejšimi prekrški ter kaznivimi dejanji, s katerimi se morajo ukvarjati tudi policisti.

Kronika PP Kamnik (od 27. 8. do 1.9. 2018)

TATVINA TORBICE IZ AVTA
27. 8. 2018 – V Kamniku je neznani storilec iz prtljažnega dela odklenjenega avtomobila odtujil žensko torbico, v kateri je imela oškodovanka denarnico z vsebino in mobilni telefon. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG SMEJALNE CIGARETE
27. 8. 2018 – Policistki sta v Kamniku mlajši osebi zasegli ročno zvito cigareto z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, in sicer zaradi suma, da gre za prepovedano drogo oz. snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Če bo analiza pokazala, da je imel mladi kršitelj pri sebi “smejalno smotko”, bo zoper njega uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
28. 8. 2018 – V naselju Moste so policisti obravnavali prometno nesrečo. Vzrok za nesrečo je bilo izsiljevanja prednosti v križišču. Voznici povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

DIŠEČA TATOVA
29. 8. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini Müller. Ugotovljeno, da sta neznani moški in ženska izvršila tatvino dveh parfumov v vrednosti 203,98 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
29. 8. 2018 – V Komendi so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA PLINA IZ KLIMATSKE NAPRAVE
29. 8. 2018 -Policisti so bili obveščeni o tatvini plina iz klimatske naprave na območju Kamnika. Ugotovljeno, da je neznani storilec iz klimatske naprave odtujil 16 kg plina v vrednosti 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v popoldanskem času na Križkem bajerju v postopku dve osebi, ki so jima zasegli PVC-alu zavitek z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA V STRANJAH
30. 8. 2018 – V naselju Stranje so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti
voznice v križišču. Voznica osebnega avtomobila je izsilila prednost vozniku kolesa. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA KROŽNE ŽAGE
30. 8. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini krožne žage na gradbišču v naselju Perovo. Ugotovljeno, da je neznani storilec iz gradbišča v popoldanskem času izvršil tatvino krožne žage vrednosti 700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
31. 8. 2018 – Ugotovljeno, da je neznani storilec v Kamnku s parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici v vrednosti 40 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA GOLF PALICE V ARBORETUM GOLF
31. 8. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini golf palice na golf igrišču Arboretum. Neznanec je tako v popoldanskem času na igrišču golfa odtujil palico za igranje golfa v vrednosti 200 evrov.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI
31. 8. 2018 – Policisti so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Kamnika. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Nevlje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
31. 8. 2018 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi neprilagojene hitrosti, pri kateri je neznani voznik štirikolesnika je trčil v vozilo pred seboj in nato s kraja nesreče odpeljal ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti so ga izsledili, zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TULEČA OBČANKA
31. 8. 2018 – Policisti so na javnem kraju obravnavali intervencijo, kjer je občanka brez razloga vpila in žalila druge osebe na javnem kraju. Po zbranih obvestilih je bil “tuleči občanki” oz. kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru

PREGLASNA GLASBA JE SPROŽILA PREPIR
Zaradi glasne glasbe sta se pri enem izmed trgovskih centrov v Kamniku sprli dve osebi. Po opravljenih pogovorih je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA V LANIŠAH
1. 9. 2018 – Policisti so v naselju Laniše obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik je z vozilom zapeljal v potok in se prevrnil na streho. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V PODHRUŠKI
1. 9. 2018 – Policisti so v naselju Podhruška obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik je z vozilom trčil v betonski zid. Prometno nesrečo obravnavali policisti prometne policije iz Ljubljane. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.