Naslovnica / ŠPORT / Pomembna zmaga kamniških odbojkaric

Pomembna zmaga kamniških odbojkaric

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je na tekmi tretjega kroga 2. DOL za ženske – zahod prišla še do svoje druge letošnje zmage. Po minimalni zmagi v Žirovnici, so v soboto v svoji dvorani s 3:0 (21, 20, 17) premagale Novo mesto. V prihodnjem krogu, 14. novembra, bodo gostovala v Ljubljani pri Vitalu, ki ima za zdaj eno točko in je osmi, Kamničanke so s petimi na petem mestu. 

Mlade Kamničanke so že v prvem nizu prikazale dobro igro, z malo nihanji. Tokrat so tekmo igrale v polni zasedbi, saj so se poškodovale igralke pozdravile in pridružile ekipi. Z dobro igro so nadaljevale tudi v drugem in tretjem niz, ko so z dobrimi servisi in igro v polju prišle do prednosti, ki je gostje iz Novega mesta niso več mogle nadomestiti.

»V ekipi je vidna sprememba v vzdušju, ki je bilo ves čas na visoki ravni. Ob dobrih servisih in igri v obrambi, kjer se je izkazala naša prosta igralka, so bile razigrane tudi naše blokerke, ki so popestrile naš napad in Novomeščankam zadale veliko težav. Z zmago proti Novemu mestu je bil narejen majhen, vendar pomemben korak tako v sami igri, kot v izgradnji ekipnega duha in borbenosti na čemer delamo že dlje časa,« je po treh osvojenih točkah dejala Tanja Božinović, trenerka druge ekipe Calcit Vollleyballa.

Za Calcit Volleyball II so v soboto igrale: Tina Nova, Veronika Bezni, Tjaša Gadža, Tina Bunderšek, Špela Lazar, Klara Kregar, Ana Špoljarič, Zala Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Lana Mujanovič,  Sara Sitar, Ana Pibernik, Sara Petek in Sara Bobek.