Naslovnica / Črna kronika / Pomoč onemogli osebi in neumno norčevanje iz gasilcev

Pomoč onemogli osebi in neumno norčevanje iz gasilcev

Le kdo bi vedel kaj se dogaja v glavi osebe, ki je ponoči z lažnim klicem na noge spravila domala vse kamniške in dupliške gasilce.

Kamniški prostovoljni gasilci nocoj žal niso prav veliko spali, saj jih je iz toplih postelj in zasluženega počitka, nekaj pred drugo uro zjutraj, zbudil poziv, da na parkirišču Groharjeve ulice gori več tamkaj parkiranih vozil.

Na poziv se je odzvalo 25 gasilk in gasilcev iz PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so na kraj domnevnega požara prihiteli s štirimi vozili, kjer pa so ugotovili, da jih je brezvestno nesramni klicatelj, ki bi mu priporočili urgentni obisk psihiatra, grdo potegnil za nos, saj se je obvestilo izkazalo za lažno.

Klicatelj, ki je gasilcem z lažnim obvestilom ukradel za noč, se najbrž ne zaveda, da so gasilci, ki z veseljem, ne glede na uro dneva in noči, priskočijo na pomoč kadarkoli in kjerkoli je to potrebno, zgolj prostovoljci z družinami in obveznostmi ter jutranjimi službami. Zato lažna obvestila, ki žal niti niso tako redka, niso niti najmanj duhovita in zabavna, ampak kvečjemu bolestno neumna, obenem pa tudi nevarna, saj bi bil lahko, v najslabšem možnem primeru, zaradi tovrstnega obvestila za pomoč prikrajšan kdo, ki bi jo v tistem trenutku resnično potreboval, kajti gasilci nemalokrat ne rešujejo zgolj premoženja, ampak tudi zdravje in življenja ljudi.

Tako kot so, denimo, to storili tudi včeraj popoldne, ko so gasilci PGD Kamnik z odpiranjem vrat reševalcem NMP Kamnik omogočili dostop do obolelega občana, ki je pomoč resnično potreboval na Medvedovi ulici.