Naslovnica / Črna kronika / Požar pod Veliko planino: Ogenj uničil gostilno Pod žičnico

Požar pod Veliko planino: Ogenj uničil gostilno Pod žičnico

Ognjeni zublji, ki so nekaj minut pred 10. uro dopoldne na spodnji postaji nihalke na Veliko planino zajeli gostilno Pod žičnico, so naredili veliko škodo, saj je gostilna na spodnji postaji bržkone povsem uničena. K sreči v nenadnem požaru ni bil nihče poškodovan, saj so se dopoldanski gostje in zaposleni uspeli še pravočasno umakniti na varno.

Prisebnost gostov in zaposlenih

Požar naj bi, po izjavah gostov, ki so se v času požara nahajali v lokalu, izbruhnil nenadoma. Kot so nam povedali, so za steno na severni strani objekta, kjer se nahaja tudi kamin, najprej zaslišali pok, kmalu zatem pa opazili, da si izpod ostrešja širi dim, zaradi česar so lokal hitro zapustili in odšli na plano.

Zaposleni so v tem času iz notranjosti, kljub temu, da so se izpostavili nevarnosti, iz notranjosti uspeli odnesti še nekaj inventarja, predvsem gotovino in računalnike, ter požar začeli tudi gasiti, vendar se je ogenj razbohotil tako hitro, da ga ni bilo več moč ustaviti.

Hiter odziv gasilcev

Kljub izjemno hitremu in požrtvovalnemu odzivu gasilcev, prvi so na prizorišče, zgolj nekaj minut po prejemu poziva, prispeli gasilci PGD Kamniška Bistrica, ki so se nemudoma lotili gašenja, vendar je ogenj zajel domala že celotno ostrešje nedavno prenovljenega lokala, nadaljnje širjenje ognja pa so gasilci uspeli omejiti šele potem, ko so na pomoč, prav tako izjemno hitro, z več vozili prišli še gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica.

S skupnimi močmi je gasilcem uspelo požar, po kakih tridesetih minutah borbe z ognjem, vendarle ukrotiti do te mere, da se ni razširil še na sosednje objekte, predvsem pa da ni zajel tudi ob objektu stoječega plinohrama.

So pa imeli gasilci v nadaljevanju nemalo dela z odstranjevanjem strešne kritine, saj so le na ta način lahko dokončno pogasili tudi goreče in tleče ostrešje iz katerega so se občasno pokazali tudi še ognjeni zublji.

Lokal je uničen

Na novico o požaru v gostilni Pod žičnico, ki je bila nedavno tega povsem prenovljena, se je odzvalo tudi vrh Občine Kamnik, saj so na prizorišče prišli domala vsi najpomembnejši občinski možje, ki so si ogledali pogorišče ter potek gasilske intervencije.

Nihalka bo normalno obratovala

Leon Keder, direktor družbe Velika planina, je v kratki izjavi dejal, da je današnji požar za družbo, ki je po dobrih dveh desetletjih v lanskem letu ponovno poslovala z dobičkom, zagotovo precejšen šok in velik udarec ter ob tem povedal, da bodo kljub požaru poskrbeli za nemoteno delovanje naprav, prodajo vozovnic pa uredili v začasnem mobilnem objektu, ki so ga že naročili, tako da bo delovanje predvidoma moteno zgolj par dni.

Glede nadaljnje usode gostilne Pod žičnico direktor zaenkrat še ni mogel dati kake konkretne izjave, saj je najprej potrebno oceniti škodo, ki je zagotovo precejšnja, vseeno pa je izrazil upanje, da bodo lahko posledice požara, na takšen ali drugačen način, uspeli odpraviti vsaj do začetka poletne sezone.

X