Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Praznično obarvan tržni dan na Glavnem trgu

Praznično obarvan tržni dan na Glavnem trgu

Dopoldne je na osrednjem mestnem trgu potekala še zadnja letošnja, praznično obarvana Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in eko.

Kot običajno je bilo tudi danes dopoldne na Glavnem trgu dobiti različne dobrote in izdelke, ki so jih v mrzlem jutru premraženi lokalni ponudniki razpostavili po svojih stojnicah.

Zaradi mraza jih je bilo nekaj manj kot običajno, vseeno pa je bila ponudba prav lepo pisana in raznolika.

Mesnine, ocvirke in podobno suhomesnato cvetje je bilo moč dobiti na stojnici Domačih mesnin Pr’Soud in Kmetije Špeh, za raznoliko ponudbo slaščic je bilo poskrbljeno na stojnicah z Mojčinimi dobrotami, hiše slaščic Tarangela ter novemu ponudniku, ki ga utegnejo poznati predvsem TV gledalci, Atelier Karim, ki je na kamniškem tržnem dnevu prvič predstavil svoje macaronse.

 

Dober domač kruh se je dalo dobiti na stojnici Kmetije Pr’ Anžič, za ostalo, kar se še potrebuje v kuhinji, pa so poskrbeli na stojnici kamniške trgovinice Zlata ptička.

 

Se je pa dalo na današnjem tržnem dnevu kupiti tudi različna darila in praktične predmete, ki so jih ponujale stojnice Rokodelstva Gabrovec, Rokodelstva Damjana Spruk, stojnica Moja narava s ter zavoda Lithopolis.

 

Svojo stojnico je imel tudi kamniški TIC, na njej pa so, razen kamniške košarice dobrot, ki naj bi se med ljudmi kar dobro prijela, ponujali tudi zanimiv in lep koledar, posvečen Plečnikovemu letu, ki ga krasijo stare fotografije Petra Nagliča.

trzni-dan-dec-2016-37

Kljub mrazu, ki ga je pozno popoldne prijetno omililo sonce, je bilo dopoldansko pohajkovanje po Glavnem trgu prav prijetno, zato je škoda, da lepo, pa četudi mrzlo dopoldne, v mesto ni privabilo več ljudi oz. kupcev.

Nekako se poraja občutek, da sicer dobri in prikupni ideji kamniških tržnih dni počasi pohajajo moči, zato bi najbrž v prihodnjem letu kazalo razmisliti o možnostih, ki bi na kamniške tržne dneve Okusi Kamnika privabile več obiskovalcev ter tudi ponudnikov, ki bi bili ob boljšem obisku zagotovo še bolj motivirani za udeležbo.

trzni-dan-dec-2016-34

Se pa kamniškim tržnim dnevom, najbrž pa še marsičemu, z novim letom zagotovo obetajo spremembe. Od kamniškega TIC-a se namreč poslavlja Sabina Romšak, ki ji lahko brez zadrege pripišemo kar precej zaslug za spodbujanje lokalne ponudbe ter številnih drugih simpatičnih novostih, kot je denimo tudi košarica kamniških dobrot, zagotovo pa še tudi marsikaj drugega. Sabina se po novem letu vrača nazaj v radijske vode, lokalni ponudniki, ki jih je nemalokrat vzpodbujala in bodrila, da se vendarle tudi javno predstavijo s svojimi izdelki in z njimi dobro sodelovala, pa jo utegnejo, kot še tudi marsikdo drug, tudi pogrešati. Zagotovo tudi na TIC-u, kjer je znala z vztrajnostjo in srčnostjo podati, predstaviti ter udejaniti marsikatero simpatično in dobro idejo. Sabina, hvala za trud in srečno na novi oz. stari karierni poti.