Naslovnica / ŠPORT / Pred jutrišno tekmo v Kamniku

Pred jutrišno tekmo v Kamniku

Pred tednom dni so odbojkarji Calcita Volleyballa izgubili v Murski Soboti, tako da imajo zdaj na prvem mestu s tekmo več isto število točk kot ACH Volley. V sedmem krogu modre skupine 1. DOL za moške pa Kamničane v sredo, 9. marca, ob 20. uri, v ŠD Kamnik čaka obračun s kanalskim Salonitom, kar bo zadnja preizkušnja za Jureta Laknerja in soigralce pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige, ki bo v petek in soboto v ljubljanski dvorani Tivoli.

S porazom v Murski Soboti so si kamniški odbojkarji nekoliko otežili boj za prvo mesto z ACH Volleyjem, toda tako ali tako bo o njem najverjetneje odločala tekma v dvorani Tivoli, ki bo na sporedu 19. marca. Vendar si varovanci Marka Brumna v modri skupini do te tekme ne smejo več dovoliti novega poraza, jutri s Salonitom in prihodnjo sredo z Mariborom v gosteh.

»Žal me ni bilo z ekipo v Murski Soboti, ker sem imel težave s hrbtom. Soigralci in trener Brumen pravijo, da je bil vzrok za poraz v ne dovolj močnem servisu in posledično dobrem sprejemu Panvite, prav tako nismo bili dovolj uspešni pri napadu ‘težkih’ žog. Seveda smo si s tem porazom otežili osvojitev prvega mesta kajti zdaj si ne smemo privoščiti nobene izgubljene tekme, premagati pa bomo morali tudi ACH v njegovi dvorani. To bo težko delo glede na to, da nas že v sredo čaka Salonit Anhovo. Salonit je dobra ekipa, ki nam je vedno povzročila veliko težav, saj drži zelo dober sprejem servisa in proti njim je težko zaključiti žogo, ker imajo dobro obrambo še posebej v coni 6. Tekmo igramo v domači dvorani, ki je zaradi svoje višine neugodna za nasprotnike in upam, da nam bo v pomoč kot nam je bila že velikokrat,« pred jutrišnjim obračunom s Kanalci razmišlja Jure Lakner, bloker kamniške ekipe, pred katero je izredno naporen teden.

»Treningi v minulem tednu so bili bolj usmerjeni na težki teden, ki nas čaka. Igralce je trener moral spočiti, ker bomo do konca tedna igrali tri težke tekme, nato pa nas prihodnjo sredo čaka še tekma v Mariboru. Ne vem, kako se bo odločil trener v sredo odločil za začetno postavo, ampak seveda je v ospredju zmaga, kajti to nam bi dala dobro popotnico za zaključni turnir Mevze, ki bo potekal v petek in soboto,« pravi 22-letni Lakner, tudi eden tistih, ki je v letošnji sezoni prikazal velik napredek v svoji igri.

Kamničani bodo po jutrišnji tekmi vse svoje misli usmerili na ekipo Innsbrucka, ki v rednem delu srednjeevropske lige ni izgubila, v ligi prvakov pa je zabeležila dve zmagi proti Budvanski rivijeri. Na turnirju v Innsbrucku so s 3:2 slavili avstrijski prvaki, ki pa so na tej tekmi igrali brez nekaterih svojih najboljših igralcev, tudi slovenskega reprezentanta Gregorja Ropreta, ki je bil takrat na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

»V petek naš čaka zelo težka tekma. Če bomo tekmo želeli zmagati, jo bomo morali odigrati na najvišji ravni, še posebej bo pomemben servis, kajti v ekipi Innsbrucka imajo dobre centralne napadalce, ki bi nam lahko delali težave. Ne smemo pa pozabiti tudi na njihovega organizatorja igre, Gregorja Ropreta, ki bi ob njihovem dobrem sprejemu soigralcem lahko omogočil napade na enojni blok. Vemo pa, da imajo na krilnih položajih zelo dobre napadalce. Toda dvorana Tivoli nam ni tuja, v njej smo odigrali že veliko tekem in v njej vedno igramo dobro. Naredili bomo vse, da bi se uvrstili v finale, nova medalja okoli našega vratu, bi pomenila še eno ‘češnjico’ na našo uspešno sezono,« se Lakner delno že spogleduje tudi z zaključnim turnirjem srednjeevropske lige, toda tako zanj, kot za soigralce velja, da v tem trenutku razmišljajo le o Salonitu.

V modri skupini bosta danes na sporedu še obe drugi tekmi, v Tivoliju bodo branilci naslova gostili vse bolj nevarno Panvito Pomgrad, v Kranju pa bo domači Triglav proti Mariboru skušal priti do prve zmage v modri skupini.

Pari 7. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

Sreda, 9. marec: Calcit Volleyball – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 20:00), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 18:00), Triglav – Maribor (ŠD Planina, 19:00).

Miha Štamcar