Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pregled ukrepov in delovanja služb Komunalnega podjetja Kamnik v času epidemije okužbe s koronavirusom

Pregled ukrepov in delovanja služb Komunalnega podjetja Kamnik v času epidemije okužbe s koronavirusom

Vse uporabnike obveščamo, da bomo v času epidemije koronavirusa na vseh področjih izvajanja gospodarskih javnih služb izvajali le nujna vzdrževalna dela in naloge, ki bodo potrebne v nastalih kriznih razmerah.

Zaradi preprečevanja okužbe med občani in zaposlenimi so bili že uvedeni sledeči nujni ukrepi:

  • ukinitev poslovanja s strankami na sedežu podjetja, razen sprejema strank za naročilo pogrebnih storitev po predhodno dogovorjeni uri sprejema.
  • v času uradnih ur smo dosegljivi na telefonsko številko: 01 8391 731 in info@kpk-kamnik.si. Uporabnike pozivamo, da za morebitna nenujna vprašanja uporabljajo elektronske poti naših posameznih služb, za nujne zadeve pa pokličejo na telefonske številke naših dežurnih služb.
  • Na področju oskrbe s pitno vodo se do nadaljnjega ukinjajo vsa dela, ki niso nujno potrebna za zagotavljanje oskrbe s pitno vodo (menjava vodomerov, izvedba priključkov, vsa ostala ne nujna dela na terenu idr.).
  • Na področju odvajanja odpadnih vod se začasno prekinja redno oz. sistematično praznjenje greznic.
  • Izvajanje pregledov in del na javnih cestah in poteh se izvaja v skladu s področno zakonodajo.

OSKRBA S PITNO VODO

 Zaradi priporočilnih ukrepov NIJZ (zaščita občanov in zaposlenih) vse uporabnike oskrbe s pitno vodo obveščamo, da se zaradi preventivnih ukrepov preprečevanja okužbe s koronavirusom na območju občine Kamnik do nadaljnjega ukinjajo vsa nenujna dela na terenu. Do preklica se prav tako ne menjajo vodomerni števci. Izvajajo se le najnujnejša interventna dela (okvare), od katerih je odvisna oskrba s pitno vodo. V tem primeru smo dosegljivi na dežurni številki vodovoda: 041 616 087.

ODVAJANJE ODPADNIH VODA

Vse uporabnike obveščamo, da se zaradi izrednih razmer in v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje okužbe s koronavirusom do nadaljnjega prekinja redno oz. sistematično praznjenje greznic. Vsa že napovedana praznjenja so z današnjim dnem preklicana, uporabniki pa boste, po preklicu izrednih razmer, prejeli obvestila o novih terminih. Praznjenje greznic se bo izvajalo le v interventnih primerih. V tem primeru smo dosegljivi na naši dežurni številki odpadnih voda: 041 326 256.

POGREBNA SLUŽBA

 Vse, ki boste naročili pogrebne storitve, zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, naprošamo k upoštevanju nujnih in minimalno določenih ukrepov in spoštovanje sledečega protokola. Svojce pokojnikov oz. naročnike pogreba prosimo, da se za ureditev pogrebne slovesnosti v naših poslovnih prostorih predhodno najavite. Točen termin prihoda sporočite na našo dežurno številko: 041 625 524.

Prosimo vas, da se glede ureditve pogreba pokojne osebe na sedežu podjetja zglasita največ dve zdravi osebi. Obveščamo vas, da bo predstavnik naše dežurne službe ob sprejemu strank iz preventivnih razlogov nosil ustrezno zaščitno opremo (maska, rokavice). Prevzem pokojnika in izvedba pogreba bosta potekala v skladu s priporočili NIJZ (upoštevanje priporočene razdalje, omejitev pogrebne slovesnosti le na svojce oz. najožje prijatelje). Obveščamo vas, da začasna prepoved zbiranja večjega števila ljudi velja tudi za pogrebne svečanosti. Posebni ukrepi veljajo v primeru obiska mrliških vežic, kjer je potrebno upoštevati posamično vstopanje in upoštevanje minimalnega časa kropljenja kot tudi upoštevanje priporočene razdalje, v kolikor to dopuščajo poslovilne vežice.

V primeru civilnega pogreba, ki ne bo potekal le v ožjem družinskem krogu, se tekom celotnega ceremonialnega programa upošteva priporočena razdalja 1,5 m. V primeru cerkvenega pogreba se ta izvede skladno z izrednimi navodili Katoliške cerkve za preprečevanje širjenja COVID-19. Pogrebi se opravijo brez pogrebne svete maše in samo ob prisotnosti najožjih sorodnikov. V primeru  pogreba pokojnika, ki pripada drugi verski skupnosti, se ta izvede skladno z navodili in ukrepi posameznih skupnosti, ki veljajo na področju omejevanja koronavirusa.

Naši zaposleni bodo v skladu s predlaganimi ukrepi za nujna dela na vodovodu (okvare), kanalizaciji (prepolne greznice) ali v pogrebni službi (prevzem pokojnikov, sprejem svojcev pokojnikov) službi nosili ustrezno zaščitno opremo oz. uporabljali ustrezna zaščitna sredstva v primerih, ko pridejo v stik ali obstaja verjetnost stika s tretjimi osebami.

Cenjenje uporabnike storitev obveščamo, da bodo vsi naši dežurni delavci gospodarskih javnih služb delo opravljali skladno s priporočili NIJZ. Pozivamo vas, da v skladu s priporočili ravnate tudi vse naše stranke in ostali, ki boste prihajali v morebitni stik z dežurnimi službami. Z vzajemnim upoštevanjem samozaščitnih ukrepov bomo naredili največ.

Komunalno podjetje Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve