Naslovnica / ŠPORT / Princeske so novo sezono začele z zmago

Princeske so novo sezono začele z zmago

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so na najboljši možni način začele sezono 2019/20. V prvi tekmi 1B. DOL za ženske so v gosteh premagale ekipo Roto-Kema Puconci, s katero so še v lanski sezoni igrale v najboljši slovenski ligi. Mlade Kamničanke so proti močno spremenjeni domači zasedbi slavile s 3:0 (19, 15, 14). V drugem krogu bodo v dvorani OŠ Stranje v soboto, 19. oktobra, ob 17. uri, gostile G.S.V Ptuj.

Že v minuli sezoni, v kateri sta tako Calcit Volley II kot Roto-Kema Puconci igrala v 1A. DOL za ženske, so bile v medsebojnih dvobojih bolj uspešne Kamničanke, ki so v ligi dobile tri od štirih tekem, boljše pa so bile tudi v osmini finala pokala Slovenije. Svojo premoč je mlada kamniška ekipa proti prav tako pomlajeni puconski, v kateri ni več reprezentantke Veronike Mikl, Ive Škraban, Done Vinkovič, Diane in Michelle Oletič in Kristine Kerbler, potrdila tudi na začetku letošnje. Nekaj več težav so varovanke Aljoše Jemca imele le v uvodnem nizu, v nadaljevanju pa so prevladovale v vseh elementih igre.

Kamničanke so tekmo začele v postavi Lana Žužek na podaji, Naja Boisa in Živa Javornik na sprejemu, v bloku sta bili Sara Sitar in Anja Zorman, na mestu korektorice Špela Lužovec in na liberu Zala Špoljarič. V zadnjem nizu so priložnost dobile tudi Tina Topič, Zala Krašovec, Veronika Povh, Milla Andrejič, Atena Gojak in Tara Gojak.

»Čeprav smo v pripravljalnem obdobju odigrali že nekaj tekem, je bila to vendarle prva uradna, zato je bilo na začetku čutiti nekaj treme, toda dekleta so se kmalu sprostile in prikazale zelo dobro igro. Ves čas smo pritiskali s servisi in nasprotnice uspešno oddaljili od mreže, pa tudi sicer smo bili boljši v vseh elementih igre in zasluženo prišli do zmage,« je po tekmi dejal trener druge kamniške ekipe Aljoša Jemec, ki je tako samostojno pot začel s tremi točkami.

Miha Štamcar