Naslovnica / ŠPORT / Princeske so po dobrem začetku doma izgubile proti Grosupeljčankam

Princeske so po dobrem začetku doma izgubile proti Grosupeljčankam

V drugem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske so odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja v domači dvorani izgubile z ekipo ATK Grosuplje z 1:3 (16, -16, -19, -22). Kamničanke bodo v tretjem krogu v soboto, 23. marca, gostovale pri ekipi Ankaran Hrvatini, ki je po dveh krogih na prvem mestu s 15 točkami.

Calcit Volley – ATK Grosuplje  1:3 (16, -16, -19, -22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Milojević, Sever (oba Ljubljana).

Calcit Volley: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec 17, Javornik 1, Juhant 1, T. Gojak, Bošeska, Žužek 5, Zatković 21, Sitar 3, Jerala 7, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

ATK Grosuplje: Koletnik 1, Trunkelj 1, Kobilca (L), Bevc 4, N. Kukman 11, Ahlin 9, Čotar 12, Lenart 2, Čož 8, Mijoč 20, Maček. Trener: Simon Krakar.

Kamniške princeske so zeleno skupino začele s prepričljivo zmago v Ljutomeru, medtem ko so Grosupeljčanke, zmagovalke 1B. DOL, v uvodnem krogu, doma izgubile s Pucončankami. V medsebojnem dvoboju so bile boljše odbojkarice ATK Grosuplja, ki so po izgubljenem uvodnem nizu, z boljšo igro zasluženo prišle do zmage. V pri tekmi drugega kroga je Ankaran Hrvatini doma premagal Roto-Kemo Puconce s 3:1 (-24, 21,19, 15).

Dvoboj z grosupeljsko ekipo se za domače odbojkarice ni začel najbolj obetavno, saj so po dveh zaporednih točkah Klavdije Čož zaostajale že za pet točk (4:9). Toda po polminutnem odmoru so ob dobrih servisih Eve Zatković in Manje Jerale prišle do popolnega preobrata. Z asom Jerale in uspešnim napadom Zatkovićeve so bile Kamničanke tiste, ki so povedle s štirimi točkami prednosti (15:11). Tudi v nadaljevanju niza so domačinke igrale zbrano, v napadu je bila predvsem razpoložena Zatkovićeva, ki je dosegla tudi zadnji dve točki v uvodnem nizu.

Tudi v drugi niz so bolje vstopile varovanke Simona Krakarja, ki so povedle s 4:1, prednosti pa nato niso več izpustile iz rok. Z dvema zaporednima točkama Špele Lužovec so se jim Kamničanke pri izidu 8:9 še zadnjič približale na minimalni zaostanek, toda po bloku Helene Mijoč, ki je lani igrala za prvo kamniško ekipo pa je bilo že 14:8 za Grosupeljčanke. Visoko vodstvo gostij ni uspavalo, ki so nekaj težav imele le ob servisih Zatkovićeve, vendar so s tremi zaporednimi točkami prišle do izenačenja v nizih.

Še do polovice tretjega niza so bile kamniške odbojkarice v prednosti, po treh zaporednih točkah Špele Lužovec so povedle z 12:9, vendar nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Popustile so na sprejemu, tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit, na drugi strani pa so gostje z dvema asoma Naje Kukman na dvanajsti točki izid izenačile, pred vstopom v končnico z novim asom, tokrat Mijočeve pa je bilo že 20:15 za ATK Grosuplje. Niz je končala Naja Kukman.

V četrtem nizu je dolgo kazalo na izenačenje v nizih, saj so z asom Manje Jerale gostjam pobegnile za šest točk (15:9), še bližje izenačenju pa so bile po točki Špele Lužovec in lastni napaki Grosupeljčank, saj so vodile že s 17:9. Vendar se gostujoče odbojkarice niso predale in na servis Nike Bevc so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (18:20). Kamničanke so jim odgovorile z dvema zaporednima točkama Špele Lužovec, to pa je bilo bolj ali manj vse, kar jim je na tej tekmi še uspelo. Nove težave so se jim pojavile na servis Anamarije Ahlin, njihovo usodo pa je zapečatila Bevčeva.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec