Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Protest občana: Javno pismo Robina Majnika predsedniku Državnega zbora dr. Milanu Brglezu

Protest občana: Javno pismo Robina Majnika predsedniku Državnega zbora dr. Milanu Brglezu

Robin Majnik, neposredni sosed Eko resorta pod Veliko planino, ki že od samega začetka nasprotuje (črni) gradnji omenjenega turističnega naselja, je dr. Milanu Brglezu, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije, ki je v petek, skupaj z županom Marjanom Šarcem, odprl mednarodno srečanje starodobnih vozil, napisal javno pismo.

Majnikovo javno pismo, ki je bilo poslano na več različnih naslovov medijskih hiš, predstavnikov oblasti in državnih organov, smo na elektronski naslov našega uredništva danes prejeli tudi sami, v njem pa je Majnik, ki se je odprtja srečanja starodobnikov v Eko resortu pod Veliko planino udeležil tudi sam,  zapisal:

 

Spoštovani predsednik Državnega zbora Republike Slovenije!

moram priznati, da ste me hudo prizadeli kot legalista, demokrata, državnega uradnika in seveda kot državljana, saj ste s svojo prisotnostjo na prireditvi v Godiču, ki se je odvijala na objektih, ki nimajo ustreznih dovoljenj države, da bi lahko sploh obstajali, dali svetu in ljudstvu sporočilo o nepotrebnosti spoštovanja zakonov Republike Slovenije, ki jih pod vašim predsedovanjem sprejemajo poslanci DZ RS.

Vaš današnji gostitelj je seveda v hudi stiski, zato vas je tudi najverjetneje povabil na današnjo prireditev, ki ste jo vi, z vašo prisotnostjo, na nek način spravili v neke želene “pravne okvirje” slovenske tranzicijske prakse in tudi na nak način “moralnopolitično” odpravili vse negativne odločitve pristojnih državnih organov, zoper katere se je vaš današnji gostitelj pritožil.

Zakaj niste šli na obisk v Bohinj, ko so nekemu ubogemu natakarju zrušili skromno brunarico, kjer je skromno domoval? Odgovorite na to vprašanje ljudstvu, ki vas plačuje, da odločate v imenu njega in na njegov račun.

Gospod predsednik, sram me je vsega tega, zato iskreno upam, da se bodo vaši kolegi poslanci, v samem hramu demokracije, ogradili od vas kot prvega med njimi.

Lep pozdrav,

Robin Majnik, Godič