Naslovnica / Pavliha / Prva kamniška romantično-politična komedija

Prva kamniška romantično-politična komedija

Sporočamo vam veselo novico, da na velika platna kamniških kinematografov prihaja dolgo časa pričakovana romantična politična komedija: Vse županove žene.

Gre za aktualno romantično-politično zgodbo o nenavadnem političnem ljubezenskem trikotniku, ki se odvija v odmaknjenem hribovskem mestecu pod Alpami, idilični podplaninski dolini v kateri se vsi, če že niso kar v sorodu, vsaj dobro poznajo in vsi o vseh vse vedo. Mestece je poznano po številnih lokalnih šegah in običajih, romantične zveze in naveze pa se, raje kot na sv. Valentina, sklepajo na sv. Martina. V dolini je namreč še vedno razširjena stara vraža, da so otroci, ki so spočeti treznim staršem, v življenju nesrečni, svojo nesrečo pa še dodatno poglabljajo z včlanjevanjem v različne politične stranke, ki so v nekdaj enotno dolino vnesle nemir, razburjenje in spletke.

Scenarij filma Vse županove žene je filmska adaptacija še neizdanega romana »Zgodbe iz Slepočrevja«, ki je nastal pod peresom razvpitega lokalnega peropraska, ki mu že kar nekaj časa grozi trajen izgonom iz doline, dasiravno ga vsi, še posebej kadar ne piše o njih, radi berejo, četudi tega nočejo na glas priznati.

vse zupanove zene

Like glavnih junakov je upodobila vrhunska lokalna zvezdniška igralska zasedba: Marjan de Šmarski, Dušan Podjelšeneger in Matej Tuhinski, v filmu pa je moč zaslediti še celo vrsto drugih lokalnih zvezdnic in zvezdnikov, ki se tudi v resničnem življenju ponašajo z izjemnim igralskim in spletkarskim talentom.

V zgodbi intrig in ljubezni bomo lahko uživali že kmalu, saj bo film premierno uprizorjen 25. novembra 2015 ob 16. uri, žal pa so karte za premiero razprodane že vse od lanskih volitev.