Naslovnica / ŠPORT / Prvič v letošnji sezoni tudi Hribarjevi varovanci

Prvič v letošnji sezoni tudi Hribarjevi varovanci

Minuli teden so se prvič v letošnji sezoni predstavili obe ženski članski ekipi Calcit Vollejyja, sicer še za zaprtimi vrati, ta konec tedna, natančneje v soboto, pa bodo gledalci lahko na delu videli tudi prvo moško kamniško ekipo. Slovenski podprvaki bodo na turnirju za pokal Kamnika gostili Salonit Anhovo in Posojilnico Aich/Dob, tekme bodo od 14. ure naprej v ŠD Kamnik, že ob 11. uri pa bo turnir za pokala Kamnika tudi v dvorani OŠ Stranje. Na turnirju bodo nastopile ekipe Calcit Volley II, ATK Grosuplje in Triglav, za konec sobotno obarvane sobote pa bo prva ženska kamniška ekipa ob 18. uri v ŠD Kamnik gostila Mladost Zagreb.

Calcit Volley bo v letošnji sezoni v obeh 1. DOL prvi klub v Sloveniji, ki bo nastopil s tremi svojimi predstavniki, sobotni turnir v Kamniku pa bo priložnost, da pristaši kluba vse tri ekipe vidijo na domačem parketu v istem dnevu. Ker sta obe ženski ekipi prejšnji teden že odigrali prvi pripravljalni tekmi, z največjo nestrpnostjo sobotno dogajanje pričakujejo varovanci Aleša Hribarja, za katere bosta sobotni tekmi prvi v novi sezoni.

»Z izjemo Saša Štalekarja, ki je na pripravah slovenske reprezentance, so na treningih prisotni vsi igralci. Počasi bomo nekoliko zmanjšali obseg treninga in bomo dali večji poudarek intenzivnosti, kar bo bolj prišlo do izraza v drugi polovici septembra. Do takrat pa še vedno veliko pozornosti namenjamo telesni pripravljenosti. Za zdaj fantje delajo vrhunsko in s te strani je vse v najlepšem redu,« je z delom svojih varovancev zadovoljen Aleš Hribar, ki bo v soboto prvič samostojno vodil prvo člansko ekipo Calcit Volleyja.

Da je še vedno v ospredju telesna pripravljenost, je popolnoma razumljivo, kajti do novega leta Kamničane čaka veliko število tekem, tako v domačem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi in pokalu challenge, že konec decembra pa bo prvi vrhunec sezone – zaključni turnir pokala Slovenije.

»Drugo soboto v oktobru se bo začelo državno prvenstvo, nekaj dni zatem srednjeevropska liga in konec novembra še pokal challenge. Vmes bo potekalo pokalno tekmovanje, ki se bo tudi letos končalo konec decembra, tako da nas spet čakajo številne tekme, ko bo resnično potrebna tudi dobra telesna pripravljenost. Ker v letošnji sezoni ne bo več modre skupine, bo v rednem delu prvenstva pomembna prav vsaka tekma,« opozarja Hribar.

Trenutno pripravljenost bodo Kamničani testirali v soboto.

»Načrtno do zdaj nismo odigrali nobene pripravljalne tekme. Vse, kar smo do zdaj igrali, je bilo med sabo, pa še to ni bila normalna igra. Za nas bosta obe sobotni tekmi v močno oteženih okoliščinah, saj ne popuščamo ne s fitnesom ne s stadionom, tako da bodo noge in roke še težke. Za oko igra, ki jo bomo v soboto prikazali, ne bo lepa, od igralcev pa bomo vsekakor zahtevali borbenost. V tem trenutku ne treniramo zato, da bi zmagovali na pripravljalnih tekmah, ampak delamo bolj na dolgi rok. Najbolj nam bo ta turnir prišel prav zato, da razbijemo enoličnost treningov. Radi bi se tudi zahvalili Salonitu in Posojilnici Dob, da sta na telefonski klic oba trenerja takoj potrdila udeležbo na tem turnirju,« je še dodal novi trener Calcit Volleyja.

Turnir moških ekip bo v športni dvorani Kamnik, medtem ko bodo varovanke Francija Obolnarja svoje nasprotnice gostile v dvorani OŠ Stranje. Prav tako se bodo v kamniški športni dvorani predstavile tudi odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja. Ob 18. uri bodo gostile zagrebško Mladost.

Miha Štamcar

Odbojkarski turnir za pokal Kamnika

Spored ženskega turnirja

1. tekma: Calcit Volley II – ATK Grosuplje
2. tekma: ATK Grosuplje – Triglav Kranj
3. tekma: Calcit Volley II – Triglav Kranj
Začetek  ob 11.00 v športni dvorani OŠ Stranje.

Spored moškega turnirja

1. tekma: Calcit Volley – Salonit Anhovo
2. tekma: Salonit Anhovo – Posojilnica Aich/Dob

3. tekma:  Calcit Volley – SK Posojilnica Aich/Dob
Začetek ob 14.00 v ŠD Kamnik.

Dodatna tekma  ženske
Calcit Volley – Mladost Zagreb
Začetek ob 18.00 v ŠD Kamnik