Naslovnica / Sonaravno bivanje in kreativnost / Povabilo na reiki tečaj I. stopnje (začetni)

Povabilo na reiki tečaj I. stopnje (začetni)

Danes obstaja vse več tehnik za samopomoč pri zdravljenju. Predvsem v tem stresnem času si je nujno pomagati sam, s sproščanjem, meditacijo in samozdravljenjem. Meni najbližji je reiki, ki je tudi postal kar moj način življenja.

Mikao Usui

Dr. Mikao Usui (Foto: Wikipedia)

Reiki je preprosta metoda povezovanja z univerzalno energijo. Življenjska energija je vsepovsod okoli nas in v nas. Je vesoljna inteligenca, ki omogoča, da vesolje sploh obstaja. Poznajo jo vse kulture in verstva, le imenujejo jo drugače. Reiki je ponovno odkril Mikao Usui konec 19 stoletja. REI pomeni univerzalen, neomejen vidik energije, KI pa življenjsko silo. S to metodo vzpostavimo ravnotežje na fizičnem nivoju, kakor tudi na ostalih, subtilnejših plasteh našega obstoja in zavedanja. Energijo, silo, prisotnost, ki se ob tem požene, bi lahko imenovali zdravilna energija, vitalna energija, kozmična energija ali pa tudi bog oziroma ljubezen, svetloba.

Reiki je način, kako hitro in preprosto dosežeš stanje večje energijske pretočnosti pri sebi ali pa pri osebi, ki ji energijo posreduješ. Tehnika pomaga zmanjšati količino stresa, ki vlada nad našim življenjem, kar pa seveda tudi pomaga pri zdravljenju.

Reiki sicer deluje na duhovni naravi, a ni religija, hkrati pa njegovo delovanje ni odvisno od tega ali verjamete vanj ali ne. In čeprav ni religija, je pomembno, da se kot človek trudite živeti v sožitju in harmoniji z ostalimi živimi bitji.

Posebnost te metode je, da te za delo z reikijem posveti ali iniciira mojster, ob tem pa se že sprožijo zdravilni procesi v skladu z voljo in potrebami učenca. Odpre se delčke naše duše ali našega srca, tako da postanemo sposobni pomagati sebi, prevajati to energijo v sebi, povezati se z višjo stopnjo zavesti in biti uravnoteženi. Kolikor smo odprti, kolikor smo pripravljeni sprejeti energije v sebe, toliko smo jo pripravljeni dajati navzven. Reiki nam pomaga, da osebno rastemo in si dajemo energijsko podporo v obliki ljubezni. Srce se odpre, kar nam omogoča, da delujemo z ljubeznijo.

reiki-manca1Po iniciaciji v prvo stopnjo smo sposobni sprejemati več vitalne energije. Poveča se občutljivost, bolj se zavedamo svojega telesa, sebe kot osebnosti in okolja. Okrepi se intuicija, povečata se jasnost uma in sposobnost odpravljanja osebnih težav. Z rednim prakticiranjem lahko pri sebi omilimo zdravstvene težave, ker se z vzpostavljanjem večjega energetskega pretoka povečuje obrambna sposobnost organizma.

V nekaterih državah po svetu je reiki priznana metoda komplemetnarnega zdravljenja in vključen v tradicionalno (medicinsko) zdravljenja bolezni. Tako bi si želeli tudi pri nas. Na spletu najdemo kar nekaj objav strokovnih esejov na temo reiki v medicini. Reiki se prakticira kot dopolnilno in podporno terapijo pri zdravljenju različnih bolezni. Idealen je pri lažjih psihičnih težavah, kot so motnje spanja, stalna psihična obremenitev, utrujenost, brezvoljnost, stres. Svetujem ga tudi povsem zdravim osebam, ki se s pomočjo reikija ‘napolnijo z energijo’ in ohranjajo svojo dobro kondicijo.

Predvsem pa je reiki zelo prijetna celostna metoda zdravljenja, ki vzpodbuja naravne obrambne sposobnosti organizma, izboljša psihofizično stanje, razstruplja telo in sprošča energetske blokade. Zelo dobro vpliva tudi na živali in rastline.

Reiki ne more škoditi nikomur, ni nobena filozofija ali vera. Je popolnoma naraven način sprejemanja vitalne energje, primeren za samozdravljenje, za posredovanje drugim (po opravljeni vsaj 2.stopnji) in za prakticiranje v skupini kot oblika meditacije.

Manca Kemperl

Reiki tečaj 1.stopnja

05.11.2016 med 9h in 14h, Dom kulture Kanmik – mala dvorana.

Tečaj je namenjen začetnikom kot tistim, ki bi želeli znanje obnoviti. Predzanje ni potrebno, sposoben se ga je naučiti prav vsak.

Priporoča se udobna oblačila in podlaga za sprostitev.

Informacije in obvezne prijave na lithopolis.kamnik@gmail.com ali tel.: 041532833

Cena delavnice je 90,00 eur. Če se prijavite do 30.11.2016, je cena s popustom 80,00 eur.

Brezposelne in socialno ogrožene osebe pokličite za popust.

roki

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve