Naslovnica / ŠPORT / S pripravami na novo sezono so začele tudi kamniške odbojkarice

S pripravami na novo sezono so začele tudi kamniške odbojkarice

Teden dni po začetku priprav prve kamniške moške ekipe so se prvič v novi sezoni zbrale tudi odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja. Tudi v letošnji sezoni jih bo vodil Gregor Rozman z novim pomočnikom Danijelom Habjanom. Njegov dozdajšnji pomočnik Aljoša Jemec je prevzel drugo žensko kamniško ekipo. Prestopni rok je bil za Kamničanke zelo miren, zapustila jih je le Eva Pogačar, prišli pa sta Zala Zbičajnik in Ana Marija Vovk.

Gregor Rozman je s svojimi varovankami priprave na novo sezono začel včeraj dopoldne v fitnesu, zvečer pa se je z njimi preselil v dvorano v Stranjah. V podobnem ritmu bodo trenirali ves avgust in tudi septembra, ko bodo ob koncih tedna na sporedu že prve tekme.

»V primerjavi s prejšnjimi sezonami v ekipi skorajda ni bilo sprememb in to je tisto, česar sem si najbolj želel. To se je uresničilo, tako da nam ne bo potrebno vsega delati na novo. Dekleta se poznajo med seboj, strokovno vodstvo pozna njih, tako da bo to lahko samo velik plus. Ostali smo le brez Eve Pogačar, ki odhaja v italijansko A-1igo k ekipi Lardini Filottrano. Vesel sem, da ji je uspel veliki met in ji želim samo vse najboljše. Menim pa, da bo Zala Zbičajnik, ki je zadnje sezone igrala v GEN-I Volleyju, dostojna zamenjava zanjo, na mestu podajalke pa imamo še Špelo Marušič, tako da smo na tem mestu dobro pokriti,« je po prvem treningu dejal trener Kamničank, ki je zadovoljen tudi s pokritostjo na drugih igralnih mestih.

»Na sprejemu bomo imeli Katjo Mihalinec, Nino Kotnik, Polono Marušič in novinko Ano Marijo Vovk iz Formule Formisa, na mestu korektoric pa Olivero Kostić ter Evo Zatković, ki jo bomo preizkusili tudi na mestu sprejemalke. Ob prosti igralki Leji Janežič so tu še štiri blokerke, Lucy Charuk, Tina Kaker, Manja Jerala in povratnica po poškodbi Katja Mihevc. Če je trener prve moške ekipe Marko Brumen dejal, da bo imel na treningih na voljo dve enakovredni postavi, to velja tudi za nas. Na ta način bomo dvignili tudi kakovost na treningu, saj bo že vsak trening neke vrste tekma.«

Čeprav v primerjavi z lansko sezono v kamniški ekipi ni veliko novosti, je vendarle prišlo še do ene. Po dolgih letih bo mesto pomočnika glavnega trenerja zapustil Aljoša Jemec, ki je to nalogo opravljal pri kar treh trenerjih, Olegu Gorbačovu, Gašperju Ribiču in zadnji dve sezoni tudi Gregorju Rozmanu.

»Da, res je. Z Aljošo se po dveh sezonah razhajava. V zadnjem času sva se veliko pogovarjala in pri obeh je dozorela ideja, da je prišel trenutek, ko bo lahko pomagal naši drugi ekipi, ki bo igrala v 1B ligi. Njegova naloga bo, da bo tem igralkam pomagal dozoreti, ob tem pa bova skušala še okrepiti povezavo med prvo in drugo ekipo ter na ta način dvigniti klub še stopničko višje. Namesto njega mi bo pri delu pomagal Danijel Habjan, kar je bila najbolj logična izbira, saj prihaja iz kluba in ga dolgo poznam, tako da kakšnih večjih sprememb glede tega ne pričakujem. Prav tako me veseli, da bo najmanj še eno leto z nami tudi Grega Sobočan, ki pozna dekleta in bo, tako kot vsa leta do zdaj, izredno pomemben člen te ekipe,« je strokovno vodstvo, v katerem je še statističarka Kristina Petrović, predstavil trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki se bodo prihodnji petek povzpele na Veliko Planino.

Trenutno na pripravah manjkajo reprezentantke Leja Janežič, Ana Marija Vovk in Eva Zatković, medtem ko se bo Lucy Charuk ekipi pridružila v začetku septembra. Tudi v letošnji sezoni bodo Kamničanke igrale na štirih frontah. Ob obeh domačih tekmovanjih še v srednjeevropski ligi, v njej bo letos sedem ekip, ter v pokalu Challenge.

Calcit Volley v sezoni 2019/20

Podajalki: Zala Zbičajnik, Špela Marušič.

Sprejemalke: Katja Mihalinec, Ana Marija Vovk, Nina Kotnik, Polona Marušič.

Blokerke: Lucy Charuk, Tina Kaker, Manja Jerala, Katja Mihevc.

Korektorici: Olivera Kostić, Eva Zatković.

Prosta igralka: Leja Janežič.

Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Danijel Habjan, kondicijski trener: Grega Sobočan, statističarka: Kristina Petrović.

 

Miha Štamcar