Naslovnica / NOVICE / S “prostovoljno parkirnino” pod Veliko planino do novega gasilskega doma

S “prostovoljno parkirnino” pod Veliko planino do novega gasilskega doma

Obiskovalci Velike planine, ki parkirajo na zasebnih zemljiščih, se lahko za spluženo parkirišče oddolžijo s prostovoljnim prispevkom gasilcem PGD Gozd, ki zbirajo sredstva za gradnjo prizidka svojega gasilskega doma.

Na pomoč pri urejanju prometnega kolapsa, ki smo mu, zaradi številnih obiskovalcev Velike planine, predvsem ob vikendih priča v dolini Črne in na Kranjskem Raku, so priskočili tudi prostovoljni gasilci PGD Gozd, ker pa obiskovalci najpogosteje parkirajo na zasebnih zemljiščih, pa so se njihovi lastniki odločili, da tudi sami pomagajo lokalnemu gasilskemu društvu.

Pobudo za vse skupaj je dal Jože Omovšek, lastnik okrepčevalnice in kmetije na Kranjskem Raku, ki je trenutno sicer zaprta, obiskovalci pa tamkajšnje zasebno parkirišče vseeno zelo radi in množično uporabljajo za izlet na Veliko planino.

Jože je spričo tega parkirišče splužil in dal v uporabo obiskovalcem, le-te pa pozval, da v zameno za (dragoceno) možnost parkiranja PGD Gozd, ki zbira sredstva za gradnjo prizidka, namenijo prostovoljni prispevek.

Pobuda je padla na plodna tla, tako da akcija zbiranja tovrstnih prostovoljnih prispevkov, ki bodo šla v dober namen, poteka tudi na parkirišču pod smučiščem v Osovju in pri Jurčku v Krivčevem, kjer so zemljišča na katerih parkirajo obiskovalci prav tako v zasebni lasti.

Obiskovalci  imajo tako možnost, da se za možnost parkiranja »zahvalijo« s prostovoljnim prispevkom, ki ga vržejo v poseben nabiralnik pri parkirišču, lahko pa tudi s SMS sporočilom, ki ga pošljejo na številko 1919 z geslom PGDGOZD5.

Seveda so gasilci PGD Gozd ponujeno priložnost za zbiranje prostovoljnih prispevkov sprejeli z odprtimi rokami, saj je njihovo delovanje, spričo ukrepov za obvladovanje epidemije, precej okrnjeno, saj jim bo pri gradnji novega prizidka k premajhnemu gasilskemu domu vsak evro prišel še kako prav, zato se lastnikom zemljišč, seveda pa tudi vsem obiskovalcem, že v naprej zahvaljujejo za prostovoljne prispevke.

Gasilci in gasilke PGD Gozd vam, v sodelovanju z lastniki zemljišč omogočajo, da lahko parkirate na zasebnih zemljiščih oz. parkiriščih na Kranjskem Raku, pri smučišču Osovje in pri Jurčku na Krivčevem.

Obenem gasilci, skupaj s tamkaj živečimi krajani, vse voznike še enkrat pozivajo in opozarjajo, da avtomobilov ne puščajo na cesti, saj s tem ovirajo promet ter onemogočajo dostop intervencijskim vozilom, s čemer v nevarnost spravljajo tako sebe, kot tudi druge.

Skratka, če boste v prihodnjih dneh parkirali na zasebnih parkiriščih pod Veliko planino, se za možnost parkiranja ne pozabite »zahvaliti« s svojim prostovoljnim prispevkom gasilcem PGD Gozd.