Naslovnica / KULTURA / Sedemnajsta podoknica generalu Maistru Vojanovemu

Sedemnajsta podoknica generalu Maistru Vojanovemu

Pri rojstni hiši Rudolfa Maistra se je danes ponovno odvila podoknica pevskega zbora delavskega kulturnega društva Solidarnost Kamnik, letošnja že sedemnajsta, namen letnih podoknic pa je opozarjanje na to da ima vse, kar se zgodi vzrok nekje v preteklosti.

Hiša na Šutni s številko triindvajset, rojstna hiša generala Maistra, pred osemnajstimi leti ni kazala tako lepe podobe kot jo ima danes. S podoknicami so pevci DKD Solidarnost začeli prav z namenom opozarjanja na klavrno stanje te pomembne hiše in nujnostjo obnove ter dosegli, da je pročelje nekdanjega doma generala sedaj prav lično in prijetno na pogled.

Zato so fantje danes podoknico pričeli prav s pesmijo, ki so jo peli tudi osemnajst let nazaj – Koroško narodno Kje so tiste stezice. Zapeli so tudi pesmi Imel sem ljubi dve in Završki fantje, vmes je zbrane pozdravil tudi kamniški župan Matej Slapar, ki je poslušalce povabil na jutrišnjo proslavo, za konec pa smo prisluhnili še nekoliko okrnjeni sestavi salonskega orkestra DKD Solidarnost, ki so se mu prav veselo in ubrano pridružili obiskovalci pri znani pesmi Slovenija, od kod lepote tvoje.