Naslovnica / NOVICE / Sedmi občni zbor Podeželskega društva – Utrip pod lipo domačo Motnik

Sedmi občni zbor Podeželskega društva – Utrip pod lipo domačo Motnik

Člani motniškega društva Utrip pod lipo domačo Motnik, so se zbrali na svojem 7. rednem občnem zboru.

drustvo utripMotnik, 6. 3. 2016 – Ob 15.00 uri smo se člani društva – Utrip zbrali na sedmem občnem zobru v gostilni Flegar. Po izvolitvi predsednika zbora, gospoda Tineta Zabavnika, je bi sprejet dnevni red, predsednica društva pa je v letnem poročilu povzela dogajanje v preteklem letu.

Nato so bila podana še druga letna poročila, vsa so člani društva po razpravi sprejeli. V skladu s statutom so bile letos izvedene volitve, in sicer: najprej razrešnica staremu izvršnemu odboru in izvolitev novega odbora. Izvoljena je bila nova blagajničarka in nov tajnik, vsi ostali člani ostajajo in v odboru delujejo naprej. Zbor je za novo predsednico ponovno predlagal in potrdil že dosedanjo predsednico društva Ančko Podbevšek, ki so se ji vsi prisotni zahvalili za dosedanje uspešno delo. Nato je ga. Podbevšek predstavila plan dela v letu 2016 in dogodke, od katerih so za nekatere datumi že določeni, nekatere pa bo IO še datumsko uskladil z datumi in dogodki pri drugih društvih. Nekaj razprave je bilo še pod točko razno, nato pa je predsednik zbora občni zbor zaključil.

drustvo utrip 7 oz12

Vsi prisotni so prejeli tudi št. 5 društvenega glasila Naš utrip, Motniški občasnik. Sledila je pogostitev z dobrim ričetom in slastnimi buhtlji, za kar se vsi člani društvu Utrip in gospe Betki Piskar lepo zahvaljujemo.

Po pogostitvi nas je ob prijetnem druženju s svojo harmoniko razveselil še prijazni Jernej, skupaj z njim pa smo vsi skupaj zapeli nekaj pesmi. Simpatičnemu Jerneju lepa hvala za njegovo dobro voljo in vesele zvoke harmonike.

Besedilo in fotografije: Marina Drolc

Arhiv vseh številk občasnika podeželskega društva Utrip pod domačo lipo – Naš utrip
(glasilo si lahko prenesete s klikom na sliko)

nas utrip1

Naš utrip št. 1 – 2012

Naš utrip št. 2 - 2013

Naš utrip št. 2 – 2013

Naš utrip št. 3 - 2014

Naš utrip št. 3 – 2014

Naš utrip št. 4 - 2015

Naš utrip št. 4 – 2015

Naš utrip št. 5 - 2016

Naš utrip št. 5 – 2016