Naslovnica / NOVICE / Simboličen poklon in zahvala vsem delavcem in službam, ki v teh dneh skrbijo za nas in našo varnost

Simboličen poklon in zahvala vsem delavcem in službam, ki v teh dneh skrbijo za nas in našo varnost

Na pobudo Štaba Civilne zaščite Kamnik se je danes povorka predstavnikov različnih služb oz. enot Civilne zaščite, ki v času epidemije in v okviru dejavnosti Civilne zaščite, skrbijo za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom ter delovanje najpomembnejše infrastrukture, na svojevrsten način zahvalila in poklonila vsem, ki v teh dneh s svojim delom in trudom skrbijo za našo varnost.

Povorka službenih vozil s predstavniki enot, ki delujejo v okviru Civilne zaščite, na čelu katere sta bila, kot pobudnik simbolične zahvale, Matjaž Srša, poveljnik Civilne zaščite Kamnik, in župan Matej Slapar, je na pot, z zbirališča pri Titanu, krenila točno opoldne, nato pa se odpeljala na kratek pozdravno-zahvalni obhod nekaterih, v tem trenutku najbolj ključnih kamniških ustanov in družb, ki, vsaka na svoj način, pomembno prispevajo k ohranjanju zdravja občanov, preprečevanju širjenja okužb z novim koronavirusom ter nemoteno delovanje javne infrastrukture.

Kolona vozil se je najprej zaustavila pri Zdravstvenemu domu dr. Jurija Polca Kamnik, ki je danes ponovno odprl svoja vrata, svojo pot pa, kot na vseh ostalih točkah postanka, po častnem pozdravu in aplavzu, nadaljevala še do Doma starejših občanov Kamnik, kjer je bilo z oken moč zaslišati tudi pesem »Mi se imamo radi«, se ustavila pred Komunalnim podjetjem Kamnik in nazadnje še pred Policijsko postajo Kamnik.

Na ta način je Štab Civilne zaščite Kamnik vsaj simbolično izrazil svojo zahvalo in podporo vsem tistim, ki so v teh dneh še posebej obremenjeni in izpostavljeni, s svojim trudom in delom pa pomembno prispevajo k ohranjanju zdravja prebivalcev in nenazadnje tudi k temu, da naše vsakdanje življenje, kljub izrednim razmeram in ukrepom, katerih namen je preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, poteka čim bolj nemoteno in varno.

Najlepša hvala vsem!