Naslovnica / Pavliha / Bučarijada: Slovenci imamo radi svoje (žive in mrtve) politike

Bučarijada: Slovenci imamo radi svoje (žive in mrtve) politike

Državljani Slovenije smo po celem svetu znani po tem, da imamo neznansko radi svoje politike, zato ni nič nenavadnega, da se radi poklonimo tudi njihovemu spominu, kar se še posebej močno izraža ravno na današnji večer pred Vsemi svetimi.

Po preminulih politikih, dasiravno so jih imeli številni tudi precej za ušesi, so poimenovane številne ulice, šole, letališča… Nekateri politiki so celo tako priljubljeni, da jim člani njihovih klubov oboževalcev včasih prižigajo sveče že za časa življenja, medtem ko bi jim drugi z veseljem svečo prižgali ob kaki drugi primerni priložnosti, ki je nekoliko bolj v navadi.

Kako zelo radi imamo Slovenci svoje politike pa se še posebej kaže nocoj, ko so številni državljani na svoja dvorišča, balkone in okna razpostavili umetelno izrezljane buče, vanje dali sveče, jih prižgali in se na ta način simbolično poklonili spominu na nedavno preminulega očeta slovenske ustave, katerega priimek je kot nalašč povezan s priljubljenim jesenskim sadežem, dasiravno se je v srca vseh državljanov še posebej zapisal s tem, da v parlamentu ni dopuščal guncanja afen. Joj, kako ga bomo pogrešali.