Naslovnica / ZANIMIVOSTI / Smučarski praznik v Kamniku

Smučarski praznik v Kamniku

Na prvi damski smučarski tekmi je zmagala Štefka Homarjeva — V skokih prvi Franc Palme

Včeraj je bil Kamnik zopet pozorišče velikih smučarskih prireditev. Medklubsko tekmovanje v skokih in prva damska tekma v Kamniku. Idealno vreme in zadovoljive snežne prilike so nemalo pripomogle k dobrim uspehom in lepemu obisku. Iz Ljubljane je prihitelo v Kamnik mnogo smučarjev odličnih predstavnikov zimsko-športnih organizacij. Med drugim so prireditev posetili: predsednik JZSS dr. Pire, gg. Joso Goreč, dr. Kmet, Joža Pogačar, Zdenko švigelj, sodnika gg. Lila in Kajiež in številni drugi gostje.

Kakor običajno, se je tudi to pot otvorila prireditev s povorko in s kamniško godbo na čelu, ki je razgibala z živahnimi koračnicami vse meščane, ki so v lepem številu prihiteli v Zamazico k skakalnici.

Ob 14. so startale dame k smučarskemu teku na progi Kamnik-Podgorje in nazaj. Zanimanje za prvo damsko tekmo je bilo zelo veliko ter se je na startu in cilju na Šutni zbralo mnogo občinstva.

Proga je bila dolga nekaj nad 3 km. Ob 14.30 so avizirali prvo tekmovalko in kmalu je v lepem smuku pripeljala gdč. Nada Debevec, kmalu za njo pa gdč. Štefka Homarjeva ter Manica Stergar in druge.

Zmago je odnesla gdč. Štefka Homarjeva v času 32.13, kar je glede na razmeroma težko progo prav dober čas. Omeniti je treba, da je Homarjeva mlada smučarka, ki obeta tudi na tem polju še mnogo uspehov. Za svoj lep uspeh je prejela kot prvo darilo lično šaruljo. V času ji sledi Nada Debevčeva za minuto, Manca Stergarjeva pa za štiri, kar dokazuje, da sta se prvi dve tekmovalki enakovredno borili. S to prvo damsko prireditvijo je led prebit in gotovo je, da bo pri prihodnji prireditvi še več tekmovalk na startu.

Po damskem tekmovanju je povorka krenila k skakalnici, kjer se je zbralo mnogo občinstva in osem skakačev  ki so se plasirali sledeče:

1. Pahne Franc, Ljubljana, 212.1 točk izmed dosegljivih, najdaljši skok 24.50 metrov; Bevc Edo, Ljubljana, 185.7 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 21 m: 3. Šubic Milan, Ljubljana, 151.7 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 18 m; 4. Lesjak Lado. Ljubljana, 127 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 17 m; 5. Koder Viktor, Ljubljana, 120.3 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 11.5; 6. Stergar L a do, Kamnik, 86.4 točk izmed 240 dosegljivih najdaljši skok 16.5 m: 7. Karba Dušan, Kamnik. 85 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 18 m; 8. Rozman Vilo, Kamnik, 39 točk izmed 240 dosegljivih, najdaljši skok 18 m. Tekmovalci so izvedli po en poskusni in 2 obvezna skoka, izven konkurence pa je favorit in ljubljenec Kamničanov Franc Palme skočil v krasnem stilu 32 m. Izvrsten stil je pokazal Kamničan Dušan Karba, ki je poskusni skok izvedel tako lepo m sigurno, da je žel vsestransko priznanje, v njem bo imel SK Kamnik resnega zastopnika tudi izven Kamnika.

Skoki so potekli v redu brez vsake nezgode. Prireditev je bila dobro organizirana, kar dokazuje, da je v klubu dovolj resne volje do dela.

Zmagovalcema dneva gdč. Miniti Homarjevi in g. Palmetu pa vse čestitke!

Smuk!

R. Kos.

Vir: Slovenski narod, 14. marca 1932