Naslovnica / ŠPORT / Sobotna zmaga za spodbudno nadaljevanje

Sobotna zmaga za spodbudno nadaljevanje

Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja se bodo v soboto ob 17. uri svojim navijačem po uvodni tekmi srednjeevropske lige Mevza v letošnji sezoni prvič predstavile še v domačem prvenstvu. Pred šestimi dnevi so v Šempetru v Savinjski dolini premagale domačo ekipo, v soboto pa se bodo pomerile s Koprčankami, ki so letošnje državno prvenstvo prav tako začele z zmago. Obe ekipi sta se med tednom tudi uvrstili v četrtfinale slovenskega pokalnega tekmovanja.

Na Prevaljah so Kamničanke pričakovano brez večjih težav premagale domačo ekipo, ki igra v 1. B ligi. Popolnoma drugačni tekmi jih čakata v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, ko se bodo pomerile s Formulo Formisom.

»Zmaga na Prevaljah je bila res pričakovana, ne glede na dobro ekipo, ki jo ima Formula Formis, pa pričakujemo napredovanje tudi proti njim. Vsekakor nas ne čaka lahko delo, saj imajo Rogožanke vsako leto dobro ekipo, ki je konkurenčna tudi najboljšim ekipam v Sloveniji, ampak ne glede na vse računamo na uvrstitev na zaključni turnir,« se je zmage v osmini finala pokalnega tekmovanja dotaknila Eva Pogačar, ki nekaj podobnega pričakuje tudi na sobotni tekmi proti Luki Kopru. Koprčanke so po koncu lanske sezone resda ostale brez nekaterih nosilk igre. Tina Kaker je odšla prav v Calcit Volley, Dajana Lucas je okrepila GEN-I Volley, prišle pa so nekatere nove igralke, med njimi tudi nekdanja kapetanka slovenske izbrane vrste Marina Cvetanovič.

»Kot vsako tekmo, bo tudi to s Koprčankami treba vzeti resno. V letošnji sezoni nobena tekma ne bo lahka, vsaka ekipa je drugi sposobna odvzeti vsaj niz, glede na to, da so se tudi Koprčanke okrepile, jih nikakor ne smemo podcenjevati. Bi pa morebitna sobotna zmaga pred našimi gledalci za nas pomenila veliko spodbudo za nadaljevanje sezone,« meni mlada in vse boljša organizatorka igre kamniške ekipe, ki je na začetku uradne sezone ostala brez nesrečne Katje Mihevc.

»Zanjo je bila to velika smola, njena poškodba pa je vplivala tudi na celo ekipo, toda na to moramo zdaj pozabiti. Vse ji želimo čim hitrejšo vrnitev, dobro pa je, da se je vodstvo kluba hitro odzvalo in da se bo v Kamnik vrnila Lucy Charuk, ki ve, kako se v Sloveniji osvoji naslov prvakinj. Mislim, da je njena vrnitev velika okrepitev za našo ekipo. Vsekakor bo to velika pomoč v nadaljevanju sezone, saj pozna okolje, kamor se vrača, vemo pa, da je imela velik delež ob osvojenem naslovu,« se vrnitve kanadske blokerke veseli Pogačarjeva, ki se je dotaknila tudi zmage v Šempetru v Savinjski dolini..

»V uvodnem krogu tekme nismo začele najbolje, tudi po zaslugi domačink, ki so prvi niz odigrale vrhunsko. V nadaljevanju tekme smo se na srečo prebudile, začele smo igrati bolj kolektivno, popravile smo igro na sprejemu, pa tudi v glavah smo uredile določene zadeve. Vedele smo, da bo tekmo treba dobiti, da ostanemo v igri za najvišja mesta ob koncu sezone. Glede na nekoliko spremenjen način tekmovanja, je pomemben prav vsak izgubljeni niz in upam, da nam to na koncu ne bo hodilo narobe.«

Sodeč po izidih v prvem krogu, se letos obeta izenačen boj za najvišja mesta. »Naj bodo v vlogi favoritinj Novogoričanke in Mariborčanke. To nas prav nič ne moti, vemo, kaj je naš cilj in temu bo vse podrejeno. Na koncu pa ne štejejo samo imena, v odbojki vedno zmaguje ekipa,« je odločna Eva Pogačar.

Pari 2. kroga 1. DOL za ženske

Sobota, 18. oktober: Calcit Volley – Luka Koper (ŠD Kamnik, 17.00), Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Formula Formis – Roto-Kema Puconci (VŠD Hoče, 18.30), Nova KBM Branik – Ljutomer (ŠD Lukna, 18.00), GEN-I Volley – SIP Šempeter (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 18.00).

Miha Štamcar