Naslovnica / NOVICE / Starodobniki so se že devetič srečali “Na hribčku” in popeljali po Tuhinjski dolini

Starodobniki so se že devetič srečali “Na hribčku” in popeljali po Tuhinjski dolini

Četudi še nekaj tednov nazaj nismo vedeli ali bodo prireditve sploh dovoljene oz. mogoče, je organizator Tone Rajsar, kljub prepovedim in mrkim napovedim, pridno in neumorno koval načrte za današnje srečanje.

K sreči so druženja in rajanja, vsaj v omejenem obsegu, ponovno dovoljena in tako se je danes “Na hribčku” znova zbralo kar lepo število ljubiteljev starodobnih vozil, ki so že zjutraj krenili na pot po Tuhinjski dolini.

Popeljali so se že po ustaljeni trasi Šmartno–Laze–Kozjak–Špitalič–Golice–Zg. Tuhinj–Šmartno–Buč–Potok–Loke–Srednja vas–Vaseno–Sidol–Šmartno in se ob drugi uri popoldan ustavili “na hribčku”.

Tam je vse zbrane pozdravil najprej organizator sam, za njim pa je dobil besedo župan Matej Slapar, ki se je vsem voznikom starodobnikom zahvalil za njihov trud in neumorno prizadevanje za zgodovino avtomobilizma. Vse skupaj je pozdravil tudi Matej Tonin, kaj kmalu pa so lačni in žejni vozniki krenili proti mizam, kjer sta prijazne gospe stregle jelenov golaž in pijačo.

Kot se spodobi in ker je veliki večini druženje prav prijalo so seveda vozniki in sovozniki po uradnem delu ostali na dogodku še nekaj časa, rajanje pa bo najbrž trajalo kar do večera, če jim bo vreme le naklonjeno.