Naslovnica / NOVICE / Tudi mi smo (za) Kamn’k IV

Tudi mi smo (za) Kamn’k IV

V okviru predstavitev dela, nalog in poslanstva celotne ekipe Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik vam tokrat predstavljamo sodelavko iz ekipe športa, ki trenutno usklajuje želje in potrebe kaniških športnikov ter športnih ekip in pa nepogrešljiva sodelavca, ki skrbita za red, čistočo, vzdrževanje ter organizacijo del v športnih objektih in javnih sanitarijah.

V četrtem sklopu predstavitev ekipe Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik vam predstavljamo Tejo Jazbinšek iz ekipe športa ter Refika Sejfića, ki trenutno koordinira športne aktivnosti ter vadbe v športni hali in Klavdija Mekiša, ki skrbi za red in čistočo v mestnem jedru ter v javnih sanitarijah.

Teja Jazbinšek

V ZTŠKK delam že slabo leto, na oddelku športa nadomeščam Francija Kramarja, dokler bo opravljal delo vršilca dolžnosti, seveda pa si želim ostati zaposlena v Zavodu tudi kasneje, saj me to delo izjemno veseli.

Moja prioritetna naloga je delovanje kamniškega letnega bazena, od same organizacije in nadzora priprave, vzdrževanja in vodenja mnogih potrebnih evidenc. Na bazenu se prav za letošnjo sezono

ta trenutek največ ukvarjamo, saj bomo v primeru primernega vremena bazen za športne klube odprli že v začetku meseca maja. Za vse ostale, željne kopanja, pa bo potrebno počakati na vremensko še boljše pogoje in predvsem epidemiološko stanje in ukrepe, ki bodo veljali. Odprtje kamniškega bazena za javnost predvidevamo dne 11. 6. 2021. Letne karte pa bodo lahko zainteresirani začeli kupovati že sredi meseca maja.

Od septembra ima Zavod tudi pogodbo o nadziranju vadb v Športni dvorani Kamnik, poleg tega pa nadziramo in vzdržujemo še Športni park Virtus, Stadion Prijateljstva v Mekinjah, Lokostrelski poligon, Odbojkarska in teniška igrišča. Veliko časa nam vzame tudi nadzor in vzdrževanje 13 otroških igrišč po Kamniku. Prav tako pomagam pri Razpisu in prireditvi za Naj športnika in razpisu za sofinanciranje športa v Kamniku. Na žalost pa v tem trenutku ne izvajamo šolskih športnih tekmovanj, kar upam, da se bo kmalu spremenilo. Franciju pomagam tudi pri številnih drugih administrativnih zadevah.

Najbolj me motivira raznoliko delo in predvsem to, da v družbi sodelavcev ni nikoli dolgočasno. Ekipa na Zavodu je top.

Pred tem sem študirala in delala kot vodja plavalnih tečajev pri Vaterpolskem društvu Kamnik in kot reševalka iz vode na kamniškem bazenu.

Verjamem, da ima Kamnik v naslednjih letih možnost ponuditi še mnogo več na vseh treh področjih, ki jih zastopamo in motivirati ljudi, da vsak prispeva delček zgodovine Kamniku.

Kamnik je moje domače mesto, ki ponuja raznolike možnosti kulturnega, športnega in turističnega udejstvovanja. Najljubša mi je narava, kjer najrajši preživljam prosti čas.

Klaudio Mekiš

Klaudio je na ZTŠKK od marca 2015 zaposlen na delovnem mestu komunalni delavec. Kdor zahaja v center mesta, ga največkrat sreča v bližini avtobusne postaje v centru mesta, saj tam skrbi za čistočo javnega WC-ja, ki mu pravi »pisarna«. Za red in čistočo, ki jo tam vzdržuje mu sodelavci in Kamničani damo »kapo dol«. Skrbi tudi za čistočo mestnega jedra. Da pred glavno zgradbo samega mesta – Občino Kamnik ni smeti, se lahko zahvalimo Klavdiju.

Raje ima delo kot da je prost in brez dela, saj z veseljem skrbi za red in čistočo tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, če je potrebno.

Klavdij prihaja iz Istre, je strastni nogometni navijač. Velikokrat nas nasmeji z vici in s svojim strastnim temperamentom. Mnogokrat nam popestri jutra s svojimi modrosti iz ulice, ki jih zavije v povsem svojstven pripovedovalni žargon.

Je zelo nezahteven, sploh ne rabi hrane, če pa ni hrane, pa nič zato saj so od nje bolj pomembni tudi »žeblji« kot reče cigaretom.

Predvidevamo, da ima Kamnik rad, saj je po šolanju v ZUIM-u ostal pri nas in si ustvaril družino. Čeprav, ko bo v penziji, se veseli selitve nazaj v svojo Istro na toplo.

Refik Sejfić

V ZTŠKK delam od leta 2014, skoraj sedem let, večinoma v oddelku športa, vendar po potrebi pomagam tudi ekipi turizma in kulture pri prireditvah in dogodkih.

Po izobrazbi sem gradbeni tehnik, svojo firmo sem imel deset let v svoji stroki, v drugih službah sem bil predvsem delovodja. Zaradi vseh teh izkušenj sedaj znam delati praktično vse. Moraš pa imeti tudi voljo za tisto kar delaš. Potem pridejo tudi dobri rezultati tvojega dela.

Za funkcioniranje otroških in športnih igrišč so bile moje osnovne naloge vzdrževanje in urejanje teh igrišč, košnja trave, obrezovanje živih meja, čiščenje, vizualen pregled dnevnega stanja igrišč, popravila igral po potrebi. Od septembra v 2020 pa smo prevzeli tudi vzdrževanje in čiščenje športne dvorane v Kamniku ter sprejem vseh, ki jo uporabljajo in je sedaj moja naloga predvsem koordinacija športnih aktivnosti ter vadb v športni hali.

Zelo mi je pomembno, da imamo v službi pravo ekipno delovno vzdušje. Jaz našo ekipo doživljam kot družino, da se dobro razumemo, da vedno stopimo skupaj, čeprav se včasih v kakšnih zadevah ne strinjamo. Moja motivacija je to, da še vedno z veseljem prihajam na delo predvsem zaradi medčloveških odnosov v ekipi. Tako začneš in zaključiš dan z optimizmom.

Vlogo ZTŠKK v Kamniku vidim v tem, da smo desna roka Občine Kamnik. Mi smo pogled v prihodnost celotne občine, mi smo tisti, ki promoviramo naše turistične bisere Veliko planino, Arboretum, Terme Snovik, celotno destinacijo. Mi smo tisti, ki skupaj z drugimi organizatorji dajemo utrip našemu mestu in z številnimi tradicionalnimi prireditvami in dogodki poživljamo mesto.

Zase rečem, da se »uvožen Slovenec«, saj so moje korenine v Bijelom polju v Črni gori. V Kamniku se počutim kot doma. Počutim se sprejetega. Zato imam rad Kamnik in Kamničane.

Kamniške diagonale – 3. epizoda

V četrtek, 22. 4. 2021, je Zavod za turizem, šport in Kulturo pripravil tretjo epizodo spletnih pogovornih večerov Kamniške diagonale, v katerih si lahko ogledate pogovore z zanimivimi gosti. V tretji epizodi Kamniških diagonal je Goran Završnik gostil Tomaža Schlegla, arhitekta in pronicljivega kamniškega ustvarjalca, Nina Irt je o inovativnih turističnih produktih izpraševala Matjaža Zormana, lastnika Slovenia Eco Resorta, ki je v oddaji predstavil nov turistični produkt Pastirska Akademija, Franci Kramar pa je gostil predsednika Odbojkarskega kluba Kamnik, Gregorja Hribarja, ki je pokomentiral aktualne odlične dosežke kamniške odbojke.

 

Pripravila: Nina Irt, ZTŠK Kamnik