Naslovnica / NOVICE / V.d. direktorja družbe Velika planina se opravičuje GRS Kamnik

V.d. direktorja družbe Velika planina se opravičuje GRS Kamnik

Na spletni strani družbe Velika planina d.o.o. se je včeraj pojavilo pojasnilo oz. opravičilo družbe, v katerem se družba opravičuje GRS Kamnik.

Gre za opravičilo v zvezi z navedbami, ki jih je Leon Keder, v.d. direktorja družbe, 3. februarja 2015, v odgovoru na naš prispevek Je vožnja z nihalko na Veliko planino sploh še varna, zapisal v svojem odzivu Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina d.o.o., ko je članom GRS Kamnik očital, da so zapili in pojedli sredstva, ki bi jih morali nameniti za nakup skupne opreme.

Zapisal je namreč: »Novo vodstvo družbe Velika planina, d.o.o. je ob nastopu dela, pregledalo obstoječo pogodbo in načine plačila. Ugotovljeno je bilo, da se »skupna« reševalna oprema ni nabavljala, temveč, da je GRS pavšalni znesek 1.000€ porabil za pijačo in jedačo v gostišču Zeleni rob na Veliki planini. Na povezavi – GRS dokumentacija si lahko ogledate predlog pobota s strani GRS Kamnik, kjer tudi letos, kot leta poprej predlagajo, da vrednost 1.000€, ki je bil v osnovi namenjen za nabavo opreme, pobotamo z zapitki v gostišču, ki so jih naredili člani GRS Kamnik.«

Netočne navedbe, ki jih je v odzivu družbe navedel v.d. direktorja Leon Keder, so člane GRS Kamnik, s katero je omenjeni direktor malo pred tem enostransko prekinil pogodbo o sodelovanju, precej razburile, zato so zahtevali opravičilo. Ker opravičila niso prejeli v dogovorjenem roku, so se na trditve, ki jih je zapisal v.d. direktorja, odzvali z zapisom svoje plati zgodbe, ki smo ga, 19. februarja objavili pod naslovom Pojasnilo k članku Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina.

Opravičilo se je včeraj, 11. 3. 2015, slednjič pojavilo na spletni strani družbe. Kljub temu, da opravičila družbe na naš e-mail naslov sicer nismo prejeli ga, ker gre v za nadaljevanje zgodbe o kateri smo pisali na našem portalu, objavljamo v celoti:

Nabava opreme za reševanje

V zvezi našega odziva z dne 3.2.2015 na objavljen članek na spletnem portalu kamnik.info, o odpovedi pogodbe med družbo Velika planina, d.o.o. in GRS Kamnik, podajamo dodatna pojasnila.

S strani GRS Kamnik smo prejeli odziv, v katerem so zanikali, da se skupna oprema ni nabavljala. Ob tem so nam priložili tudi specifikacije računov. Po pregledu le teh smo ugotovili, da je društvo GRS Kamnik v letih 2010-2014  kupovalo kupilo opremo za gorsko reševanje, tako kot je določeno s pogodbo. Žal pa je bila likvidnost družbe Velika planina v navedenih letih slaba, zaradi česar družba ni izpolnjevala pogodbenih obveznosti po plačilu 1.000€ za nakup reševalne opreme, temveč je svojo pogodbeno obveznost do GRS Kamnik pokrivala s kompenzacijami (plačilo storitev v gostinskem objektu Zeleni rob).

Do napačnih navedb, za katere se opravičujemo, je prišlo zaradi preteklega neustreznega knjiženja dokumentacije v družbi velika planina d.o.o..

Družba je tako že nakazala GRS Kamnik pogodbeni znesek 1.000€ za leto 2014. Pogovori o sklenitvi nove pogodbe za naslednja leta pa še potekajo.

Vir: Velika planina d.o.o.