Naslovnica / Črna kronika / V Komendi so se “zabavali” s solzilcem

V Komendi so se “zabavali” s solzilcem

Na sobotni večerni zabavi pod šotorom v Komendi je prišlo do incidenta s solzivcem, zaradi katerih je več oseb potrebovalo tudi zdravniško pomoč.

Sobotno večerno zabavo pod šotorom pri sejmišču v Komendi je, vsaj za nekaj obiskovalcev, ki so jo skupili najhuje, pokvaril incident s solzivcem, ki ga je nekdo odvrgel oz. škropil med obiskovalce zabavnega glasbenega večera. Po navedbah očividcev dogodka, naj bi nekdo nekaj minut pred polnočjo v bližini odra neopazno škropil s solzivcem, zaradi katerega je najbljižje obiskovalce začelo dušiti, pekle pa so jih tudi oči in grlo. Vse skupaj je, kljub hitremu posredovanju organizatorjev, ki so hitro odprli vse izhode ter šotor začeli zračiti, povzročilo nekaj panike, nekaj obiskovalcev oz. obiskovalk pa je pri izhodu iz šotora potrebovalo tudi pomoč.

Po podatkih, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o dogodku obveščeni okoli 23:50, policisti pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznana oseba na prireditvenem prostoru sprostila manjšo količino neznane snovi, domnevno solzivca, zaradi česar je imelo nekaj oseb pekoč občutek v očeh. Osebe so bile s strani zdravniške službe oskrbljene, nihče izmed prizadetih pa naj bi, po navedbah policistov, ne utrpel poškodb. Organizator javne prireditve je poskrbel za prezračenje prostora, policisti pa v dogodku niso zaznali elementov kaznivega dejanja.