Naslovnica / ŠPORT / V štirih dneh dvakrat z Ankarančankami

V štirih dneh dvakrat z Ankarančankami

Pred odbojkaricami druge ženske ekipe Calcit Volleyja je prvo letošnje gostovanje v 1. DOL za ženske. Po uvodni tekmi domačega prvenstva proti Novi KBM Braniku in osvojenem nizu ter zmagi v osmini finala pokalnega tekmovanja v dvoboju s Pucončankami, se bodo v soboto ob 19. uri v koprski dvorani OŠ Antona Ukmarja pomerile z ekipo Ankaran Hrvatini. Ankarančanke bodo njihove nasprotnice tudi v četrtfinalu pokala Slovenije.

Za najmlajšo ekipo na prvoligaški sceni, v kateri je cela vrsta igralk, ki bodo v letošnji sezoni igrale še v kadetski konkurenci, ena celo med starejšimi deklicami, sta prvi letošnji preizkušnji med najboljšimi slovenskimi klubi. Svojo nalogo so za zdaj mlade Kamničanke opravile zelo dobro.

»Letos smo s pripravami začele že v prvem tednu avgusta, kar je bilo dosti prej kot v prejšnjih sezonah. Poznala se je predvsem resnost in zagnanost deklet, saj smo treninge redno obiskovale in že v pripravljalnem obdobju trdo delale. Vse zasluge za našo pripravljenost gredo seveda trenerjema, ki sta nam dala že pred pripravami vedeti, kaj nas čaka in nas na to tudi primerno pripravljala. Čeprav so bili treningi v pripravljalnem obdobju zelo težki, nam je povezanost ekipe in cilj, da bomo čim bolje pripravljene, dala dodatni zagon,« je ob uvodnih tekmah sezone zadovoljna tudi kapetanka ekipe Zala Špoljarič, ki je bila prepričana, da v osmini finala pokala Slovenije lahko presenetijo bolj izkušeno ekipo iz Puconcev.

»Osebno sem verjela, da bomo tekmo odigrale dobro in da lahko z borbeno igro, povezanostjo in dobrim vzdušjem zagotovo presenetimo tudi že preizkušeno prvoligaško ekipo, kar se je tudi uresničilo.«

Da varovank Francija Obolnarja in njegove pomočnice Tjaše Gadže ne gre odpisati, je potrdila že uvodna tekma sezone z aktualnimi državnimi prvakinjami. »Tekma proti Novi KBM Braniku je bila za nas velik izziv, sploh za prvo tekmo v prvi ligi. Čeprav je sprva pri večini igralk prevladoval strah, smo se ga ob bučni podpori navijačev in z uvodnimi točkami kmalu znebile. Dobro smo igrale v bloku in poskušale izkoristiti vsako priložnost za zaključek s pridobljeno točko. Takšen pristop v igri nam je prinesel tudi zmago v drugem nizu. Osebno menim, da smo tekmo odigrale kar dobro in smo z njo pridobile dodatno zagnanost za nadaljevanje.«

Zagotovo pa bo težja sobotna tekma v Kopru, kjer se bodo pomerile z Ankarančankami, s katerimi bodo igrale tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. »Tekme z Ankaranom bodo zagotovo težke in zato bomo morale pokazati svojo najboljšo igro. Z Ankaranom smo v preteklosti že igrale v 2. ligi, vendar je zdaj njihova ekipa spremenjena in tudi bolj kakovostna. Težko bi dejala, da ekipo poznam, vendar je to v pristojnosti trenerja, ki nas pripravi na vsako tekmo posebej. Za nas je vsaka tekma zelo pomembna, seveda pa bodo tekme z Ankaranom imele še dodatno težo, saj se bomo z njimi najprej pomerile v ligi in le nekaj dni kasneje še v četrtfinalu pokala Slovenije. Želja po dokazovanju, da znamo dobro igrati, bo pa zagotovo velika,« je odločna 16-letna dijakinja srednješolskega centra Rudolfa Maistra v Kamniku, ki bo v letošnji sezoni ob 1. DOL za ženske igrala še v mladinski in kadetski kategoriji.

»Rada igram odbojko in zato zame to ne predstavlja prevelikega napora. Seveda so trenutki, ko postanem utrujena, vendar s pravo voljo in vztrajnostjo se da marsikaj storiti. Dodaten motiv je tudi to, da smo v ekipi po večini vse mlajše igralke, tako se tudi bolje razumemo med sabo, se spodbujamo ter motiviramo. Zagotovo bo veselje do igranja odbojke in zagnanost naše vodilo naprej,« je polna elana kapetanka Calcit Volleyja, ki je poleti s soigralko Lano Žužek blestela tudi na turnirjih odbojke na mivki.

»Moja želja je, da vztrajam v igranju odbojke čim dlje, seveda pa, da pri tem tudi uživam. Cilj je zagotovo v napredovanju in doseganju uspehov. Do zdaj sva z Lano še uspeli usklajevati igranje odbojke v dvorani in na mivki. Kako bo v prihodnosti, se bom odločila glede na dosežene rezultate in možnosti igranja obeh zvrsti odbojke. Moja pot je še odprta.«

 Pari 2. kroga 1. DOL za ženske

Sobota, 18. oktober: Calcit Volley – Luka Koper (ŠD Kamnik, 17.00), Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00), Formula Formis – Roto-Kema Puconci (VŠD Hoče, 18.30), Nova KBM Branik – Ljutomer (ŠD Lukna, 18.00), GEN-I Volley – SIP Šempeter (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 18.00).

Miha Štamcar