Naslovnica / Sonaravno bivanje in kreativnost / V Termah Snovik se je odvil zanimiv Kneippov dan

V Termah Snovik se je odvil zanimiv Kneippov dan

V Termah Snovik je včeraj, 13. maja 2018, potekal Kneippov dan pod sloganom Zdravi v naravi. Na prireditvi se je zvrstilo več dogodkov, na katerih je bilo predstavljenih pet preprostih, prijetnih in okusnih življenjskih navad, ki prispevajo k ohranjanju in krepitvi zdravja telesa in duha. 

Prireditev je odprla Petra Zlatoper, direktorica Term Snovik  s predstavitvijo Sebastajana Kneippa, enega največjih zdravilcev v svetu, ki je razvil celovit sistem zdravljenja s hidroterapijo, zdravim načinom prehranjevanja, gibanjem, zdravilnimi zelišči in zdravim življenjskim slogom.

Kot je povedala direktorica: “Kneippova življenjska filozofija je zelo preprosta in učinkovita, primerna je za vsakogar in je prijazna do ljudi in okolja. Sklada se s fliozofijo Term Snovik, kjer smo razvili programe, ki temeljijo na samoaktivaciji, da se posameznik sam akitivira in poskrbi za svoje zdravje. Zelo priljubljeni sta savna detox in relax paketi.”

Sanja Lončar, zakladnica znanja o naravi in zdravilnih rastlinah je s podrobno predstavijo zelišč in njihovo uporabo pritegnila kar nekaj poslušalcev, ki so se sprehodili po bogatem z zeliščnem vrtu Term Snovik. Medtem je Tina Kregar, Kneipp terapevtka iz Term Snovik predstavila bosonogo pot in Kneipp oblive. Bojana Klemenc je z jogo in pozdravom soncu na travniku, v dober dan pospremila udeležence.

Marija Hočevar pa je pripravila nekaj Kneippovih jedi in Kneipp sladico. Sledilo je dišeče predavanje Marije Kuster Kortnik o zeliščih in vplivu aromaterapije na zdravje in počutje.

Otroci so medtem izdelali svoje čisto pravo, dišeče milo. Na koncu so se udeleženci na predavanju spoznali s terapevtsko hipnozo, ki jo je predstavil Zoran Vodopija.

Martina Klodič