Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / V županski boj se, kot kandidat DeSUS-a, podaja tudi Štefan Virjent

V županski boj se, kot kandidat DeSUS-a, podaja tudi Štefan Virjent

V boj za županski stolček se s Štefanom Virjentom, kandidatom za župana Občine Kamnik, podaja tudi stranka DeSUS.

V Ljubljani je danes dopoldne potekala novinarska konferenca na kateri je svojo listo kandidatov za svetnice in svetnike Občinskega sveta Občine Kamnik ter županskega kandidata Štefana Virjenta, predstavila tudi občinska organizacija stranke DeSUS Kamnik.

Precej neobičajno odločitev, da svoje kandidate, ki so bodo na lokalnih volitvah potegovali za mesta v Kamniku, ne predstavijo v domačem okolju, ampak na sedežu stranke v Ljubljani, v kamniškem DeSUS-u pojasnjujejo kot simbolično predstavitev pomena sodelovanja in programske povezanosti  državnega vodstva stranke DeSUS z lokalnim nivojem in pripravljenost kamniških kandidatov, da za dobrobit občanov, pridejo tudi v Ljubljano k ministrom in k poslancem ali pa jih povabijo v Kamnik.

Kandidati DeSUS-a se na skorajšnje lokalne volitve podajajo pod geslom: »Izkušeni, odločni, odgovorni.«, in sicer s ciljem, da dobijo tudi svojega župana in čim več občinskih svetnikov.

Njihov županski kandidat je Štefan Virjent, čebelar in lovec, za katerega v DeSUS-u, kot tudi za kandidate, ki se potegujejo za svetniška mesta, navajajo, da so sposobni obrniti razvoj občine v pravo smer, ki si jo občani Kamnika želijo in zaslužijo, oziroma, kot je dejal predsednik stranke Karl Erjavec: »Da bodo Kamničani z izvolitvijo Štefana Virjenta  za župana občine Kamnik dobili izkušenega, odločnega, poštenega in odgovornega župana. Štefan Virjent je ugleden in prepoznaven v lokalni skupnosti in širše.  Ima izkušnje iz podjetništva, vodenja in organizacije, saj je bil med drugim tudi podjetnik in direktor večjega podjetja.  

Na lokalnem in na državnem nivoju se je uveljavil tudi z delom v civilni družbi.  Med drugim je bil  predsednik Lovske zveze Slovenije, trenutno pa je predsednik Čebelarskega društva Kamnik. Čebelarstvo društvo ima na kamniškem več kot stoletno tradicijo.«

V sporočilu za javnost DeSUS Kamnik navaja, da je njihov kandidat za župana Štefan Virjent na novinarski konferenci predstavil nekatere točke programa, med katerimi je izpostavil: reševanje zadostnih kapacitet za domsko oskrbo in za dementne ter finančno dostopno dnevno varstvo, izgradnjo nove osnovne šole Frana Albrehte s telovadnico, ureditev  območja nekdanje smodnišnice skladno z razvojnimi potrebami občine, izgradnjo kolesarskih poti, infrastrukturo za najmlajše,  manjkajoča parkovna področja, izgradnjo zaprtega bazena, dostopnost koriščenja občinske športne infrastrukture, zmanjšanje socialne in zdravstvene ogroženosti občanov, skrb za zdravo in varno hrano, oskrbo s čisto pitno vodo,  varovanje okolja in ustrezno ravnanje z odpadki, pridobitev novih neprofitnih stanovanj za mlade; izgradnjo bivanjskih enot za občane, krepitev društvene dejavnosti, spodbujanje  gospodarskega razvoja občine, podjetništva, samozaposlovanja in zaposlovanja,  ustvarjanje pogojev za  nova delovna mesta občanov v domači občini;  krepitev  turizma, oživitev Šutne, spodbujanje razvoja podeželja in kmetijstva ter ohranitev hribovskih kmetij, akutne probleme prometne varnosti občanov – posebej otrok na poteh v šole, načrte za trajnostno prometno ureditev občine, potrebo po bolj učinkovitem vodenju občine in okrepitvi nadzora nad vodenjem investicij in  projektov ter porabo javnih sredstev ter uvedbo participativnega proračun in transparentnega ravnanje z javnimi sredstvi.

Na kandidatni listi stranke DeSUS je moč zaslediti kar nekaj znanih Kamničank in Kamničanov, za katere so v DeSUS-u mnenja, da so ugledni občani, oz. so, po besedah Julijane Bizjak Mlakar, predsednice občinskega odbora DeSUS, polni energije, pozitivni, pošteni, človekoljubni, mnogi med njimi aktivni na področju kulture, glasbe, športa, izobraževanja in varovanja čistega okolja.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve