Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Valentinovanje na Občini Kamnik: Brane Golubović je odslej zaposlen v županovem kabinetu

Valentinovanje na Občini Kamnik: Brane Golubović je odslej zaposlen v županovem kabinetu

Občinski svetnik Brane Golubović je na dan zaljubljencev zasedel delovno mesto v kabinetu župana, ob čemer je, zaradi nezdružljivosti funkcij, odstopil s položaja občinskega svetnika, saj bo odslej zaposlen kot uslužbenec občinske uprave Občine Kamnik.

Kot so nam sporočili z Občine Kamnik, bo Brane Golubović zasedel delovno mesto podsekretar – za področje socialnega menedžmenta. Gre za kabinetno delovno mesto v uradu župana, ki je vezano na mandat oziroma na zaupanje župana in za to delovno mesto ni predviden razpis.

Dela in naloge, ki naj bi jih pokrivalo omenjeno delovno mesto, naj bi se zajemale:

organiziranje medsebojnega sodelovanja in usklajevanja notranjih organizacijskih enot ter sodelovanje z različnimi subjekti javne in zasebne sfere;

 • sodelovanje pri oblikovanju sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv
 • samostojna priprava zahtevnih analiz, informacij, poročil in drugih zahtevnih gradiv
 • koordinacija vseh potrebnih aktivnosti pri zasnovi in izvedbi projektov, vezanih na področje socialnega menedžmenta
 • spodbujanje razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in novih ekonomskih modelov na lokalni ravni
 • usklajevanje raznolikih interesov subjektov civilne družbe v okviru lokalne skupnosti
 • skrb za zakonito in racionalno porabo sredstev pri izvedbi zastavljenih projektov s področja socialnega menedžmenta
 • samostojno opravljanje drugih zahtevnejših nalog iz delovnega področja
 • opravljanje drugih nalog po odredbi predstojnika.

Odločitev župana Marjana Šarca, da v svojem kabinetu zaposli Braneta Golubovića, nekdanjega županskega protikandidata, ki je bil v času župana Antona Smolnikarja tudi poklicni podžupan, nekako ni presenetljiva, saj se je vse skupaj kuhalo že kar nekaj časa, čeprav je bilo najbrž bolj smiselno pričakovati, da bo Golubović prevzel vodenje Oddelka za družbene dejavnosti, ki je že nekaj časa, nekako od odhoda Ivana Kende, nekakšna kadrovsko in funkcionalno podhranjena občinska luknja, ki bi ji zagotovo koristilo nekaj osvežitve in kadrovske okrepitve.

Kakorkoli že, glede na njegove izkušnje in dosedanje delovanje utegne biti Brane Golubović, ki se je v zadnjem času izkazal predvsem pri prizadevanjih za vpis pravice do pitne vode v ustavo, koristna in dobrodošla okrepitev županovega kabineta in občinske uprave, med drugim pa njegova zaposlitev v kabinetu župane kaže na to, da se na Valentinovo v Kamniku ne ženijo zgolj ptički, ampak tudi nekdanji politični nasprotniki.

Milena Klemen (Foto: LDP)

V svetniški skupini Liste Dušana Papeža bo Braneta Golubovića nadomestila svetnica Milena Klemen.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve