Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolo: Kranjčani so z 1:0 povedli v zmagah

Vaterpolo: Kranjčani so z 1:0 povedli v zmagah

V prvi tekmi finala končnice slovenskega vaterpolskega prvenstva je AVK Triglav v domačem bazenu premagal branilca naslova, Calcit Waterpolo, s 17:4 (2:1, 3:1, 8:0, 4:2). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 15. junija, ob 19. uri, v Kamniku. Ekipi igrata na tri zmage.

Triglav Kranj : Calcit Kamnik 17:4 (2:1, 3:1, 8:0, 4:2)

Vončina 4, Kadivec in Lah 3, Paunović 2, Popović, Rahne, Rajlić, Pušavec in Justin 1; Al. Cerar 2, Gledec in Leskovec 1.

*1:0 – igrajo na tri zmage

V lanski sezoni so Kamničani prišli do svojega do zdaj edinega naslova državnih prvakov, v letošnji sezoni bodo, sodeč po prvi finalni tekmi končnice naslov težko ubranili. Že v rednem delu prvenstva so Kranjčani obakrat premagali varovance Aleša Komelja, ki so spet imeli nekaj težav z boleznijo. Tako je manjkal Luka Sokler, toda tudi z njimi bi kamniški vaterpolisti težko upali na ugodnejši izid. V prvih dveh četrtinah so aktualni državni prvaki še sledili Kranjčanom, ki so že sredi tretje četrtine povedli z 10:2, s tem pa je bila tekma odločena.

Največ zadetkov za kranjske vaterpoliste, ki na osemnajsti naslov čakamo vse od leta 2018, je dosegel mladi Juš Vončina, štiri, po trikrat sta v polno zadela Jaša Kadivec in Jaša Lah, dvakrat je bil uspešen Aleksander Paunović, po enkrat pa Benjamin Popović, Matic Rahne, Nikola Rajlić, Andraž Pušavec in Jan Justin. Za Kamničane je dva gola dosegel Aleksander Cerar, po enega pa Ivan Gledec in Tilen Leskovec.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler