Naslovnica / ŠPORT / Visoko priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije za Odbojkarski klub Calcit Volley Kamnik

Visoko priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije za Odbojkarski klub Calcit Volley Kamnik

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je 16. decembra v Zrečah Odbojkarskemu klubu Kamnik podelil visoko priznanje ob 70-letnici delovanja kluba.

OKS je kamniškemu odbojkarskemu klubu plaketo podelil za dolgoletno strokovno in organizacijsko delo, ki je pomembno pripomoglo k razvoju slovenskega športa. Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, je ob predaji plakete dejal, da je OK Kamnik »s svojim delom in ustvarjalnostjo, z nesebičnim razdajanjem v svojem prostem času in z neverjetnimi športnimi uspehi v letu 2017 pomembno zaznamoval športna dogajanja v domovini in v svetu.” Nagrado sta v imenu kluba prevzela člana prve ekipe Calcit Volley, Katja Mihevc in Sašo Štalekar.

Da je priznanje krovne športne organizacije v Sloveniji prav posebna čast, priznava tudi Gregor Hribar, predsednik OK Kamnik. »Sezona 2017/18 je za OK Kamnik jubilejna in to kar dvojno. Praznujemo namreč 90 let odbojke v Kamniku ter 70 let delovanja našega kluba. Dolgoletna prizadevanja številnih prostovoljcev, funkcionarjev, odbojkarjev in navijačev so skozi leta postavila naš klub tja, kamor spada – v sam vrh slovenske odbojke. Naš klub se lahko pohvali s kar enajstimi osvojenimi domačimi lovorikami. Šest so jih prispevali odbojkarji, po tri naslove državnih prvakov in tri pokalne naslove, pet pa odbojkarice, ki so bile državne prvakinje prav tako trikrat, dvakrat pa so bile najboljše v pokalnem tekmovanju. Dobro igramo tudi v mednarodnih tekmovanjih, zagotovo pa smo najbolj ponosni na svoj podmladek. V prav vseh selekcijah igra prek 250 otrok, kar je jasen pokazatelj, kolikšno veljavo ima odbojka v Kamniku. Vesel in ponosen sem, da so naše trdo in uspešno delo prepoznali tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Plaketa nam bo zagotovo v vzpodbudo nadaljnjih 70 let.«

Mateja Živoder