Naslovnica / NOVICE / Voda je znova pritekla iz pip

Voda je znova pritekla iz pip

Včeraj zvečer oz. tekom noči so se prebivalci Kamnika, ki se napajajo iz vodovodnega omrežja Iverje, lahko ponovno razveselili tekoče vode iz pip. Vodo je potrebno sicer še vedno prekuhavati, ampak življenje bo vseeno znova vsaj nekoliko lažje.

Delavcem Komunalnega podjetja Kamnik in pogodbenih podjetij Štaba Civilne zaščite Kamnik je včeraj popoldne oz. zvečer uspelo domala nemogoče, saj so po več dneh nadčloveških naporov, na močno poškodovanem omrežju vodovodnega omrežja Iverje in Kamniška Bistrica, uspeli vzpostaviti zasilne vodovodne povezave, prebivalcem, ki so bili brez vode pa omogočiti vsaj zasilno oskrbo s tekočo vodo.

Voda iz pip, četudi zaenkrat še ni pitna, saj jo je pred zaužitjem potrebno prekuhati, pa je, po nekaj dneh tovorjenja vode, močno razveselila prebivalce Kamnika in njegove bližnje okolice, ki se napajajo iz vodovodnega omrežja Iverje, saj jim bo v marsičem olajšala vsakodnevni ritem, ki se kljub nedavni ujmi počasi vendar vztrajno normalizira.

Včeraj v poznopopoldanskih urah oz. proti večeru, so se vode iz pip lahko razveselili tudi krajani vasi in zaselkov severno od Kamnika, ki so jih poplave prizadele še huje kot sam Kamnik, kajti prizadevnim delavcem, ki si za svoj trud zagotovo zaslužijo vse pohvale, je uspelo zagotoviti vodo v vodovodnem omrežju Kamniška Bistrica.

Kljub temu, da je voda ponovno pritekla iz pip gospodinjstev, pa vsi skupaj ne smemo pozabiti, da so razmere pri oskrbi s pitno vodo še vedno daleč od normalnih.

Z iznajdljivostjo, improvizacijo in obilo truda ter naporov vseh, ki so se trudili, da je skozi pipe voda znova pritekla, je namreč gospodinjstvom zaenkrat zagotovljena zgolj zasilna oskrba s tekočo vodo, zato je potrebno z njo ravnati kar se da skrbno in varčno. Zato je vodo, v razumnih mejah, dovoljeno uporabljati izključno za najosnovnejše življenjske in higienske potrebe, med katere morebitno pranje avtomobilov in dvorišč zagotovo ne sodi.

Ob mali, vendar pomembni zmagi nad posledicami ujme so na Komunalnem podjetju Kamnik, v kratkem sporočilu za javnost, zapisali:

»Ekipa je zaključila montažo zasilnega vodovoda za preostali del Kamnika.

Izmučeni, vendar ponosni, da nam je uspelo, kar je zgledalo nemogoče! V dobrih dveh dnevih smo pripeljali vodo do pip.

Ob vsej grozoti, ki nas je doletela, smo potegnili iz tega najboljše kar se da. In to je, da znamo stopiti skupaj in uporabiti nadčloveške napore, da poskrbimo za skupnost.

Tega ne more nobena ujma odnesti s seboj.«

V spremstvu Anče Cvirn, direktorice Komunalnega podjetja Kamnik, ki je iz hvaležnosti, da jim  je ogromno delo uspelo izvesti v tako kratkem času, predvsem pa, da je odprava napak in vzpostavitev zasilnega cevovoda minila brez poškodb, pri sv. Barbari prižgala svečo, so si izmučeni delavci, na klopi v bližnjem parku, privoščili več kot zaslužen »likof«, upamo pa, da se jim bo v prihodnjih dneh uspelo tudi vsaj nekoliko odpočiti.

Vsi, ki so na kakršen koli način pripomogli, da je iz pip znova pritekla voda, še posebej vsi delavci, ki so delali v težkih in tudi nevarnih pogojih, pa si za svoj trud zagotovo zaslužijo našo veliko pohvalo in zahvalo.

Naj še enkrat poudarimo, da je potrebno vodo pred zaužitjem in tudi tisto za umivanje zob, pred uporabo potrebno prekuhati, v primeru, da iz pip priteče motna voda, pa le-to tudi prefiltrirati.

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve