Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Vratarnica praznuje prvi rojstni dan

Vratarnica praznuje prvi rojstni dan

Gostilnica z imenom Vratarnica – ošterija pri Mojci, ki se nahaja pri vhodu v nekdanjo smodnišnico, danes praznuje eno leto odkar je odprla svoje duri lačnim in žejnim Kamničanom.

Mojca in Darja sta pred več leti prišli na idejo o svoji mali gostilnici. Kot pravi Mojca je »lahko delala cel dan v službi, ampak ko je prišla domov v kuhinjo, je bila spet polna energije in zanosa«.

Tako sta z ideje prešli na dejanja in kmalu smo v Kamniku na različnih lokacijah lahko opazili dami, ki kuhata odlične jedi iz lokalnih sestavin.

Tako ju je bilo moč zapaziti in okusiti njune specialitete na Kul(inaričnih) petkih, v letu 2017 in 2018 pa sta s svojo ponudbo ozaljšali tudi kulinarični del Kamfesta.

Mojca in Darja kuhata s srcem, predvsem pa poudarjata lokalnost njunih sestavin. Vse, kar naročiš v Vratarnici je pridelano ali kupljeno domače, vse omake so narejene v gostilni in vse sestavine so dnevno sveže.

Posebej sta ponosni na svoje Polentačinke, katere zaenkrat lahko poizkusite le v njuni gostilni. V ponudbi je vedno na voljo tudi veganski menu, mesojedci pa lahko zagrizejo v današnji premierni Purf’l burger s črno bombeto, ki je ime dobil po smodniku iz Borotane.

Tudi za pivoljubce je v Vratarnici poskrbljeno, saj imajo v ponudbi marsikatero craft pivo, med njimi tudi piva kamniških pivovarn.

Lačni in žejni v kamniški Vratarnici ne boste, danes pa imate tudi edinstveno priložnost, da se se poveselite skupaj z osebjem Vratarnice – zabava se utegne zavleči pozno v noč, ki mu lahko obenem zaželite tudi vse najboljše.

Še na mnogo let!

 

Laura Hribar