Naslovnica / ŠPORT / Vse je nared za 24. Kamniški kros

Vse je nared za 24. Kamniški kros

V nedeljo, 22. maja ob 9. uri se bo v Kamniku začel 24. Kamniški kros za gorske kolesarje, ki ga organizira Calcit Bike Team. Obeta se nam zanimivo dirkanje, saj gre za mednarodno in domačo pokalno dirko, na seznamu prijavljenih pa so poleg domačih tekmovalcev še številni zanimivi tuji gorski kolesarji in kolesarke.

Nedeljsko dirkanje se bo začelo ob 9. uri s preizkušnjami za najmlajše tekmovalce v kategoriji do 7 let. Prvi vrhunec dneva bo ob 12. uri, ko bo start dirke ženske elite in U23, moški elite in U23 pa se bodo s starta pognali ob 14. uri. Podelitvi bosta ob 16. uri, pred tem bodo center mesta zasedli najmlajši s poganjalčki.

Na seznamu prijavljenih so poleg tekmovalcev Calcit Bike Teama, ki bodo na domači dirki prvič nastopili v novih klubskih barvah, še najboljši slovenski tekmovalci, saj dirka šteje za točke slovenskega pokala SloXcup. Od tujcev – dirka je kategorizirana UCI C1 – bodo najštevilčnejši Italijani, tekmovalci prihajajo še iz Poljske, Nemčije, Madžarske, Avstrije in celo Južne Afrike, prijavljena je tudi ukrajinska reprezentanca.

Zagotovo bo najbolj zanimivo v popoldanskem delu dirke, saj so članske kategorije najmočnejše. Prijavljena je celotna A ekipa Calcit Bike Teama Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar, Blaž Žle in Ambrož Vovk, najbolj mednarodno uveljavljena tekmeca sta Italijan Daniele Braidot in madžarski prvak Zsombor Palumby. V članski ženski konkurenci se bo za čim višja mesta borila Calcitovka Maruša Knap, ki pa bo imela močne tekmice, med katerimi prednjačita Tanja Žakelj in Ukrajinka Jana Belomojna, obe že zmagovalki skupnega seštevka svetovnega pokala.

Lanski Kamniški kros, ki je štel za državno prvenstvo, je v ženski konkurenci zmagala Žakljeva, ki je z osmimi zmagami najboljša tekmovalka v zgodovini dirke.

Proga, ki poteka po starem mestnem jedru, čez Žale in Zaprice, bo po zaslugi pridnih rok članov in podpornikov Calcit Bike Teama kot vedno odlično pripravljena, veliki krog bo dolg 4210 metrov z 208 višinskimi metri. Točno število krogov bodo določili pred dirko.

 

V klubu si želimo bučne podpore za vse tekmovalce, zato vabljeni ob progo. Ustvarimo skupaj vzdušje, ki si ga gorski kolesarji zaslužijo!

Rezultate nedeljskih dirk boste lahko v živo spremljali preko spletne strani prijavim.se na tej povezavi: https://prijavim.se/results/live_score/4353

URNIK TEKMOVANJA:

  • 09:00 U7
  • 09:10 U9
  • 09:25 U11
  • 09:45 U13
  • 10:15 U15
  • 12:00 ženske elite in U23, v minutnem razmaku sledijo ženske U19 in U17, veterani I, II, III in amaterji
  • 14:00 moški elite in U23, v minutnem razmaku sledijo moški U19 in U17
  • 15:45 dirka s poganjalčki
  • 16:00 podelitev

Več informacij: