Naslovnica / ŠPORT / Za konec SloXCupa pet zmag Calcitovih kolesarjev

Za konec SloXCupa pet zmag Calcitovih kolesarjev

Mengeš je gostil zadnjo dirko letošnjega slovenskega pokala za gorske kolesarje v disciplini olimpijski kros, tokrat je bil namenjena le mladim kolesarjem. Med številnimi tekmovalci niso manjkali niti nadebudni gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so petkrat stopili na najvišjo stopnička odra za zmagovalce.

Anamarija Kosec se je razveselila prvega mesta med deklicami do 7 let, Jakob Krapež in Tajda Šoštarko v konkurenci do 9 let.

V kategoriji do 11 let je bil drugi Maks Majnik, tretji Jaka Tominšek, Ana Inkret pa tretja v isti starostni kategoriji med deklicami. Med deklicami do 13 let je na drugem mestu končala Maruša Tereza Šerkezi. V U15 je Ambrož Vovk zasedel drugo mesto, Hana Kranjec Žagar je vpisala novo zmago med dekleti do 15 let.

 

Blaž Žle je premagal vse tekmece v konkurenci do 17 let. Vodja kolesarske šole Calcit Bike Teama Simon Erjavec je bil drugi v kategoriji open.

»Dala sem vse od sebe. Nič nisem padla, prehitela pa sta me le dva fanta,« je v cilju dejala Anamarija Kosec.

»V gmajni je bilo precej gneče, pred mano so se prerivali. Proga mi je bila všeč. Padla nisem, drselo ni, je pa bilo veliko blata,« je povedala Tajda Šoštarko.

 

»Proga mi je bila dobra. Bil sem na prvem mestu od starta do cilja. Nekaj sem jih prehitel za cel krog. Drselo mi ni, blato in dež me nista motila,« je nasmejano razlagal Jakob Krapež.

»Startala sem zelo slabo. Na prvem klancu sem dohitela punce, na koreninah na klancu sem že bila prva. Bila sem zelo utrujena. Druga punca me je dolgo držala. Dopoldan sem že imela eno dirko. Vsak krog sem več pridobila. Ob padcu sem izgubila nekaj sekund, vseeno sem končala na prvem mestu,« je bila zgovorna Hana Kranjec Žagar, ki je dobila dirkala med cestnimi kolesarji na 7. VN Občine Mengeš in prav tako zmagala.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se