Naslovnica / ŠPORT / Začelo se je 24-urno obiskovanje Svetega Primoža

Začelo se je 24-urno obiskovanje Svetega Primoža

S tradicionalno dobrovoljnim skupinskim štartom pri Krajevnem domu na Vegradu, se je ob 17. uri začelo letošnje 24-urno naskakovanje Svetega Primoža nad Kamnikom.

Na štartu na Vegradu se je tokrat zbralo 72 pohodnic in pohodnikov, ki se nameravajo v 24. urah kar največkrat povzpeti do priljubljene izletniške točke oz. do cerkvice sv. Primoža ter nazaj do izhodišča. Vsaj nekaj pohodnic in pohodnikov se bo, kot običajno, vsem tem, ki so na pot krenili že danes ob 17. uri, zagotovo pridružilo tudi kasneje, tako da bo končno število udeležencev ob koncu zagotovo še večje.

Naj spomnimo, da je lansko leto padel rekord, ki ga je dosegel Dušan Globočnik, Soudov iz Zagorice pri Rovah, ki se mu je v 24. urah uspelo na Svetega Primoža povzpeti kar 25 krat, kar je zagotovo občudovanja vreden dosežek, še posebej, če pomislimo, da je moral za to prehoditi kar 175 kilometrov poti in premagati tudi 10.000 metrov višinske razlike.

Dobre volje in vztrajnosti udeležencem ne manjka, ali bo komu izmed njih morda uspelo ogroziti rekord, pa bomo izvedeli čez slabih 24 ur, ko se bo zahtevnostna preizkušnja končala.

 

Pohodnicam in pohodnikom želimo srečno pot ter prijetno in zabavno naskakovanje Svetega Primoža, obenem pa upamo, da jim bo pri njihovem letošnjem podvigu služilo tudi vreme, ki naj bi bile, tudi ob pomoči priprošenj k sv. Primožu in Felicianu, lepo in brez dežja.

Za vse ostalo pa bo zagotovo, kot vedno, ob pomoči pokroviteljev prireditve, poskrbel organizator tega zanimivega vztrajnostnega tekmovanja Peter Uršič s svojo ekipo prijateljev v Okrepčevalnici pri Svetem Primožu.