Naslovnica / Črna kronika / Zaseg avtomobila: Pijan, brez izpita in z neregistriranim avtom skozi Tuhinjsko dolino
Simbolična fotografija.

Zaseg avtomobila: Pijan, brez izpita in z neregistriranim avtom skozi Tuhinjsko dolino

Kamniški policisti so v nedeljo, 30. oktobra 2016, dopoldne prejeli obvestilo občana, da voznik osebnega vozila Renault Laguna, skozi Tuhinjsko dolino nezanesljivo vozi v smeri Kamnika, ko so ga policisti izsledili, pa so ugotovili, da ni zgolj vinjen, ampak da je brez izpita vozil tudi neregistriran avto.

Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, so se policisti so se na obvestilo občana, ki so ga prejeli okrog 10:40, nemudoma odzvali ter nezanesljivega voznika uspeli izslediti. Pri postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil neregistrirano vozilo znamke Renault Lagune, na katerem so bile nameščene tablice, ki niso pripadale vozilu. Kot da to še ne bi bilo dovolj, ga je imel voznik tudi kar pošteno pod kapo, saj so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,74mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kljub vsem prekrškom, pa mu policisti vozniškega dovoljenja niso mogli odvzeti niti začasno, saj so med postopkom ugotovili, da voznik vozniškega dovoljenja sploh še nikoli ni posedoval. Policisti so vozniku vozilo zato zasegli, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.