Naslovnica / NOVICE / Zelo hitro širjenje okužb na Kamniškem

Zelo hitro širjenje okužb na Kamniškem

Med prebivalci občine Kamnik je bilo samo včeraj potrjenih 74 novih primerov okužbe s COVID-19. Skupno število trenutno potrjenih aktivnih primerov okužbe med občani je doseglo že 421 primerov oz. okoli 1,4% vseh prebivalcev naše občine, okužbe pa se podobno hitro ali še hitreje širijo tudi v večini sosednjih in bližnjih občin.

COVID-19 v občini Kamnik

Sodeč po podatkih NIJZ in Sledilnika COVID-19 so bile minule krompirjeve počitnice precej kužne, saj je bilo med prebivalci občine Kamnik včeraj, v torek, 2. 11.2021, potrjenih kar 74 primerov okužbe s COVID-19, s čemer se je uradno število potrjenih primerov aktivnih okužb zvišalo na 421 primerov, kar pomeni, da je z potrjeno okuženih 1,4% občank in občanov.

Vseh prebivalcev občine Kamnik je 29.989, od začetka epidemije pa je bilo med prebivalci naše občine doslej skupaj zabeleženih oz. potrjenih 5221 okužb, kar znaša 17,4 % vseh prebivalcev občine.

Po podatkih NIJZ je z vsemi odmerki trenutno cepljenih 53,8% vseh občank in občanov občine Kamnik, z enim odmerkom pa 56,9%.

COVID-19 v sosednjih in bližnjih občinah

Največje število zabeleženih aktivnih primerov okužbe imajo trenutno zabeleženo v občini Domžale, kjer je potrjeno okuženih še štirideset več občank in občanov kot v Kamniku, in sicer 461, kar znaša 1,3 % vseh prebivalcev naše največje sosednje občine.

V občini Komenda znaša delež potrjeno okuženih prebivalcev 1,5% oz. 99 primerov, v Mengšu imajo zabeleženih 149 primerov okužbe oz. 1,8% vseh občank in občanov, v občini Trzin pa 92 primerov oz. 2,3% tamkajšnjih prebivalcev.

V občini Vodice beležijo 64 primerov – 1,3%, v Lukovici 73 – 1,2%, v Moravčah 82 primerov – 1,5%, v Cerkljah 109 (1,4%), v Šenčurju 89 (1,0%), v Preddvoru 55 primerov – 1,5%, procentualno najmanj okuženih občanov pa trenutno beležijo na Jezerskem, kjer imajo zabeleženih 5 okužb oz. 0,8% prebivalcev.

Najvišji odstotek potrjenih okužb med občani imajo trenutno zabeležen v občini Luče, kjer 40 potrjenih primerov predstavlja 2,8% vseh prebivalcev občine, v Gornjem Gradu pa je okuženih 60 oseb oz. 2,4% prebivalcev.

V Rečici imajo zabeleženih 42 primerov – 1,8%, v Solčavi 8 – 1,5%, v Ljubnem 37 – 1,4%, v Nazarjah 32 – 1,2%, na Vranskem 33 – 1,2% v Zagorju ob Savi pa 199 primerov okužbe oz. 1,2% vseh prebivalcev.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve