Naslovnica / NOVICE / Zlato priznaje Občine Kamnik za Janeza Uršiča in Marjanco Klobčar

Zlato priznaje Občine Kamnik za Janeza Uršiča in Marjanco Klobčar

Znani so predlogi letošnjih prejemnikov priznanj Občine Kamnik. Letos naj bi bilo, po predlogu občinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve  in imenovanja, ki ga morajo na sredini seji potrditi še svetniki in svetnice, podeljenih šest občinskih priznanj, in sicer dve zlati, dve srebrni in dve bronasti priznanji.

Priznanja Občine Kamnik bodo predvidoma prejeli:

Dr. Marjanca Klobčar – zlato priznanje Občine Kamnik za široko znanstveno razgledanost, za etnološko in folkloristično raziskovanje, ki se pogosto osredotoča na Kamnik in njegove ljudi, ter za strokovno pomoč organizatorjem prireditev in projektov, s katerimi je Kamnik postal znan onkraj slovenskih meja.

Janez Uršič – zlato priznanje Občine Kamnik za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju kakovostne gostinske, kulinarične in turistične ponudbe na Kamniškem, nesebično finančno in humanitarno pomoč ter podporo številnim lokalnim društvom, organizacijam in posameznikom.

Danijel Bezek – srebrno priznanje Občine Kamnik za sooblikovanje intelektualnega in kulturnega življenja v občini Kamnik, za dosežke pri ohranjanju zgodovinskega spomina in kulturne dediščine ter za prispevek k delovanju civilne družbe.

Enota za protokol Slovenske vojske – srebrno priznanje Občine Kamnik za dolgoletno nadvse uspešno sodelovanje in pomoč pri izvajanju slovesnosti v spomin na dogodke iz naše zgodovine, še posebej pa za sodelovanje pri ohranjanju spomina na našega rojaka, generala Rudolfa Maistra.

Alenka Juvan bronasto – priznanje Občine Kamnik za zavzeto delo v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, enoti Medobčinskega muzeja Kamnik.

Kulturno-umetniško društvo HIŠA KERAMIKE, zakaj pa ne majolka – bronasto priznanje Občine Kamnik za ohranitev in prenos znanja poslikave v slogu majolike in širjenje kulture, povezane s keramiko.

Nagrajencem bodo priznanja podeljena na slovestnosti ob občinskem prazniku Občine Kamnik.