Naslovnica / ŠPORT / Zmaga je ostala v Ljubljani

Zmaga je ostala v Ljubljani

Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju tretjega kroga 1. DOL za moške v ljubljanski dvorani Tivoli ostali praznih rok. Domači ACH Volley je slavil s 3:0 (16, 17, 21), svojo naslednjo tekmo pa bodo imeli kamniški odbojkarji že v petek, 2. novembra, ko bodo ob 20. uri gostili Hoče.

ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (16, 17, 21)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Pevc (Škofja Loka).

ACH Volley: Kovačič (L)m Purić 6, Pavlović, Pleško, Brulec 2, Đirlić 12, Okroglič, Mantha 12, Pokeršnik 8, Videčnik 10, Poluaian. Trener: Andrej Urnaut.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 7, Golob (L), Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 3, Štalekar 3, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 1. Trener: Aleš Hribar.

Kamniški odbojkarji so po dveh zmagah v domačem prvenstvu, uspešnem uvodnem nastopu v srednjeevropski ligi in zmagi v osmini finala pokala Slovenije z veliko mero optimizma šli v dvoboj z aktualnimi državnimi prvaki, ki so prav tako sezono začeli s štirimi zmagami. Toda v Ljubljani varovancem Aleša Hribarja ni prav veliko uspevalo, zatajili so v vseh elementih igre, predvsem pa v bloku, saj so v treh nizih zbrali le en blok, domačini pa so z blokom dosegli kar 12 točk.

Že v uvodu prvega niza gostom iz Kamnika ni prav veliko uspevalo, kajti domačini so ob boljšem sprejemu in igri v napadu povedli z 10:5, po bloku Matica Videčnika, nekdanjega igralca Calcit Volleyja pa so svojo prednost povečali že na šest točk (18:12). Vendar se pri tem niso zaustavili, nadaljevali so z učinkovito igro v napadu, medtem ko Kamničani za obrambo domače ekipe niso našli protiorožja.

Tudi v drugem nizu je bilo prav vse na strani Ljubljančanov, ki so ob boljšem servisu brez večjih težav prihajali do točk. Z blokom Dika Purića so gostom pobegnili za štiri točke (12:8), z novim blokom, tokrat Petra Đirlića že za šest (16:10). Ob nerazpoloženih napadalcih so bili Kamničani brez pravih možnosti za preobrat, tako da so Ljubljančani brez večjih težav prišli do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so svojo kakovost pokazali tudi gostujoči odbojkarji, čeprav so Ljubljančani z napadom Đirlića in servisom Jana Pokeršnika pobegnili za tri točke. Tokrat se Kamničani niso predali, izid so na 15. točki izenačili, pred vstopom v končnico pa povedli z 19:17. Toda z odlično igro v bloku je ACH Volleyju uspel popoln preobrat za zmago v tretjem nizu in s tem tudi za nove tri točke v državnem prvenstvu.

Izjavi po tekmi

Jani Kovačič, libero ACH Volleyja Ljubljana: »’Mislim, da smo bili že od samega začetka zelo agresivni v igri. Pokazali smo, da igramo doma v Tivoliju, danes se je nabralo tudi več gledalcev, kot smo navajeni na drugih tekmah, pred katerimi nam je uspelo sestaviti odlično igro. Vem pa, da je s to ekipo še prostora za napredek.«

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »ACH Volleyju čestitam za zmago, danes so bili prepričljivo boljši. Njihova relacija servis-sprejem in pa blok jim je dala to prednost, tako da danes pošteno povedano nismo imeli nobenih možnosti za zmago proti ekipi s tako visokim procentom v teh elementih.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec