Naslovnica / ŠPORT / Zmaga v Zagrebu bo zelo pomembna

Zmaga v Zagrebu bo zelo pomembna

Odbojkarice Calcit Volleyja pred sobotno prvo prvenstveno tekmo v sezoni 2018/19 v sredo, ob 19. uri, v zagrebški dvorani Bojan Stranić, čaka še tekma drugega kroga srednjeevropske lige Mevza. Varovanke Gregorja Rozmana se bodo pomerile z domačo Mladostjo, ki je do zdaj v tem tekmovanju odigrala že dve tekmi, obe proti ekipama iz Bratislave, obakrat pa je ostala praznih rok.

Aktualne slovenske državne in pokalne podprvakinje so odlično vstopile v novo sezono, saj so v prvem nizu popolnoma nadigrale Strabag VC Bratislavo, po nesrečni poškodbi Katje Mihevc pa se je tehtnico obrnila na stran slovaških odbojkaric. Prav poškodba Mihevčeve je zaustavila nalet kamniške ekipe, ki je za nameček igrala še brez obolelih Elene Vukić in Anja Zorman. Obe bosta v sredo v Zagrebu igrali, ne pa tudi nesrečna Katja Mihevc.

»Katja ima magnetno resonanco, tako da končne diagnoze še nimamo, vendar pa stanje ni dobro. Bojim se, da je zanjo letošnja sezona končana,« je pred tekmo v Zagrebu nič kaj spodbudno novico glede zdravstvenega stanja odlične kamniške blokerke povedal trener Gregor Rozman.

»Prvi niz proti Slovakinjam je bil dober pokazatelj tega, kar smo delali na treningih v pripravljalnem obdobju. S tem nizom smo še nadgradili tisto, kar delamo na treningih. Zelo sem vesel, da so dekleta ta niz odigrala na tako visoki ravni, žal pa se je potem zgodil ta neljubi dogodek. Ampak zdaj se ne smemo več ozirati nazaj, moramo trenirati naprej in imeti glavo na pravem mestu ter že v sredo bo treba v Zagrebu zmagati. Če želimo uresničiti enega od ciljev v letošnji sezoni, bo ugoden izid na sredini tekmi več kot nujen,« se je trener Kamničank dotaknil dvoboja v Zagrebu.

V pripravah na letošnjo sezono so se Kamničanke in Zagrebčanke pomerile dvakrat, obe ekipi sta slavili na domačem igrišču. Najbolj nevarni igralki Mladosti v napadu sta Dinka Kulić in Valentina Vrbanc, ki je lani igrala za Formulo Formis.

»Ekipi sta zelo izenačeni, veliko bo odvisno od dnevnega navdiha in od same želje po zmagi. Ne dvomim, da bomo maksimalno motivirani, pomembno bo, da bomo imeli glave na pravem mestu, vem pa, da borbenost ne bo izostala. Saj pravim, naš cilj bo zmaga,« je odločen Rozman, ki bo tokrat lahko računal na Eleno Vukić in Anjo Zorman.

Miha Štamcar