Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalni gol sedem sekund pred koncem tekme

Zmagovalni gol sedem sekund pred koncem tekme

Včeraj sta bili na sporedu prvi polfinalni tekmi končnice v slovenski vaterpolski ligi. Bolj razburljivo je bilo v Kopru, kjer je aktualni državni prvak, Calcit Waterpolo, premagali domači Grafist Koper z 10:9 (3:1, 2:4, 3:1, 2:3), medtem ko je bil v Kranju domači AVK Triglav boljši od Ljubljane Slovana z 19:5 (3:3, 5:2, 7:0, 4:0). Drugi tekmi bosta na sporedu v soboto. Igra se na dve zmagi.

V letošnji sezoni so se koprski in kamniški vaterpolisti med sabo pomerili štirikrat, obe ekipi sta v rednem delu prvenstva po enkrat zmagali in izgubili, v pokalnem tekmovanju pa sta se obakrat razšli z neodločenim izidom. Pred dobrimi desetimi dnevi so sicer visoko zmagali Koprčani, ki so si s to zmago zagotovili drugo mesto in s tem prednost domačega bazena, toda kot je pred tekmo opozarjal njihov trener, Teo Galić, so Kamničani igrali v oslabljeni zasedbi. Tokrat sta bila v ekipi oba vratarja, Gašper Žurbi in Gašper Jeran, vrnil pa se je tudi Luka Sokler. V dramatični in izenačeni tekmi so bili bolj zbrani kamniški vaterpolisti, ki so do zmage prišli sedem sekund pred koncem tekme, ko je prednost igralca več izkoristil Martin Stele, ki je bil z Aleksandrom Cerarjem s tremi goli najboljši strelec kamniške ekipe. Tri gole je za Koper dosegel tudi Jačimović.

»Za nami je zelo težka tekma v Kopru, ki se je izšla v našo korist. Vodili smo skozi celotno srečanje in tudi z več rotacijami igralcev smo uspeli nasprotniku preprečiti, da bi razvil svojo igro. V soboto gre vse znova. Prav nič ne govori v našo korist, zato bo treba odigrati še eno kvalitetno tekmo na domačem bazenu, kjer smo v lanski sezoni dokazali, da zmoremo več,« je tekmo komentiral Aleš Komelj, trener kamniške ekipe, trener Koprčanov, Teo Galić pa je dejal: »Preprosto rečeno, ni se nam izšlo, kot smo načrtovali. Na koncu smo popustili v obrambi, med tekmo pa smo naredili preveč lastnih napak, ob tem smo bili premalo učinkoviti v napadu. Ampak nič, gremo naprej, v soboto je nova tekma in nova priložnost za zmago.«

Obe sobotni drugi polfinalni tekmi se bosta začeli ob 18. uri, med Kamničani in Koprčani v bazenu Pod Skalco, med Ljubljančani in Kranjčani pa na Kodeljevem.

Aleksander Sokler