Naslovnica / ŠPORT / Zmagoviti niz kamniških kegljačev se nadaljuje

Zmagoviti niz kamniških kegljačev se nadaljuje

Pretekli vikend je bil za kegljače in kegljačice, ki nastopajo v 1. državni ligi, še posebej naporen. Na sporedu je bilo dvojno kolo (2. in 4. kolo), ki ga je bilo potrebno odigrati zaradi prihajajočih mednarodnih tekmovanj (Svetovni pokal, Evropski pokal, NBC pokal). Na NBC pokalu bo sodelovala tudi 1. moška ekipa Calcit Kamnika, ki si je nastop na tekmovanju prislužila lansko sezono 2014/15, ko so v 1. državni ligi osvojili končno 3. mesto. NBC pokal se bo odvijal od 29.9. do 3.10.2015 v avstrijskem mestecu Ritzing ob avstrijski meji z Madžarsko. Tekmovanja se udeležijo vse 3. in 4. uvrščene ekipe državnih lig po posameznih državah. NBC tekmovanje se začne s kvalifikacijami, kjer se vsak posameznik znotraj ekipe prizadeva podreti čim več kegljev, rezultati posameznikov se nato seštejejo v ekipni izkupiček in 4 najboljše ekipe z največ podrtimi keglji se nato pomerijo v polfinalu in finalu.

Tako moška kot ženska ekipa sta obe tekmi dvojnega kola odigrali v gosteh. Odlično igro so na obeh tekmah prikazali kegljači 1. ekipe in v gosteh zanesljivo z 0:8 in 1:7 premagali najprej ekipo Enemon Hrastnik in nato v nedeljo še ekipo Litije. Na tekmi s KK Enemon Hrastnik so bili Kamničani absolutni favoriti dvoboja in so skozi igro to svojo vlogo favorita tudi odlično potrdili. Že prva dvoboja sta pokazala, da so Kamničani prišli po zanesljivo zmago in z rezultatoma Klemena Mahkovica (651 podrtih kegljev) in Jureta Starmana (609 podrtih kegljev) že takoj prišli v vodstvo. V nadaljevanju tekme sta Peter Jantol in Gašper Burkeljca ohranila razliko podrtih kegljev, v zaključku tekme pa sta svoje dodala še Damjan Hafnar z odličnim rezultatom 643 podrtih kegljev in Marko Oman s 602 podrtima kegljema. Na tekmi proti KK Litija, ki je veliko bolj kvalitetna ekipa in prav tako udeleženec NBC pokala, sta ponovno tekmo odlično začela Jure Starman (611 podrtih kegljev) in Klemen Mahkovic (587 podrtih kegljev). V drugem paru sta nastopila Peter Jantol in Marko Oman, ki sta s 604 in 622 podrtimi keglji prikegljala novi dve zmagi v dvobojih in še povečala razliko v kegljih. V zadnjem paru sta Damjan Hafnar (595) in Franc Grubar (572) le še potrdila zmago in dokončala odlično odkegljano tekmo s strani kamniških kegljačev.

Kegljačice 1. ženske ekipe so sobotno tekmo proti igralkam KK Miklavža izgubile z rezultatom 8:0. Na tekmi so bile vse kamničanke rezultatsko zelo izenačene, toda kegljačice KK Miklavža so bile v vsakem dvoboju za odtenek bolj uspešne pri podiranju kegljev. Vsi dvoboji so se končali s približno 10 ali 20 keglji prednosti v korist domačink. V nedeljo pa so Kamničanke pokazale in dokazale, da znajo odkegljati zares odlično tekmo z dobrimi rezultati. Nedeljska tekma proti kegljačicam Impola iz Slovenske Bistrice je bila za Kamničanke ključnega pomena, saj so nujno potrebovale zmago in jo na koncu tudi dosegle. Zmaga z rezultatom 1:7 je bila pomemben motivacijski dejavnik za prihajajoče ligaške tekme. Z dobrimi rezultati so se izkazale Irena Koprivc (547 podrtih kegljev), Tadeja Kokalj (548 podrtih kegljev) in Klara Koprivec (559 podrtih kegljev). Pohvale za solidne igre in prvo zmago si zaslužijo tudi Nataša Milost, Lidija Pirman in Majda Lužar.

V 2. in 3. državni ligi so kegljači 2. in 3. moške ekipe Calcit Kamnika odigrali enojno kolo (2. kolo) v ustaljenem ritmu kegljaškega tekmovalnega koledarja.

2. moška ekipa Calcit Kamnika je odigrala tekmo na domačem kegljišču proti KK Taborska Jama in zabeležila prvi letošnji poraz z rezultatom 1:7 in 91 keglji prednosti. Kegljači Taborske Jame so zelo suvereno nastopili, že v uvodu tekme povedli in našim kegljačem niso pustili veliko možnosti, da bi razvili svojo igro in sproščeno odigrali tekmo. Med Kamničani so dobre rezultate dosegli Jakob Jančar (552 podrtih kegljev), Rudi Vidic (548 podrtih kegljev) in Brane Potočnik (565 podrtih kegljev).

vabilo na NBC pokal 2015 Ritzing3. ekipa je tekmo 2. kola odigrala v gosteh na kranjskem kegljišču in izgubila tekma z rezultatom 7:1 in 185 keglji razlike. Kljub porazu je videti tudi posamezne svetle točke dvoboja, predvsem v uspešnih kegljaških nastopih Pirman Gašperja, Končnik Klemena in Golob Marjana, ki so se na kranjskem kegljišču izkazali z odličnimi rezultati in izstopali po rezultatih kegljačev 3. državne lige.

Vsi kegljaški navdušenci in občani Kamnika ste v soboto, 26.9.2015 vabljeni na kegljišče v Kamniku, kjer nas čaka pravi mali maraton kegljanja. Že ob 11-ih zjutraj bojo s svojim nastopom pričeli kegljači 3. moške ekipe z dvobojem proti KK Adria iz Kopra, ob 14-ih bojo Kamničanke gostile ekipo kegljačic iz KK Ljubelj Tržič, ob 17-ih pa se bo pričela tekma med 1. moško ekipo Calcit Kamnika in 1. moško ekipo KK Ljubelj Tržič.

Vabljeni k ogledu tekem in navijanju za domače kegljače in kegljačice.

Peter Jantol