Naslovnica / ŠPORT / Zmagoviti niz najboljših kamniških kegljačev v 1.A državni ligi

Zmagoviti niz najboljših kamniških kegljačev v 1.A državni ligi

Kegljaška sezona se je že prevesila v drugo polovico, tekmovanje postaja vedno bolj napeto in vsaka ekipna točka je odločilnega pomena za čim višjo uvrstitev na lestvici.

Trenutno najboljši kamniški kegljači v 1.A ligi nimajo nobenih težav z zbiranjem točk, saj so dosegli že kar 3 zaporedne zmage, pri tem pa je v povprečju vsaj trem igralcem uspelo podreti več kot 600 kegljev. Zmage proti lanskoletnim državnim prvakom KK Konstruktor Maribor z rezultatom 7:1, proti KK Enemon iz Hrastnika s 6:2 in nazadnje proti kegljačem KK Ljubelj Tržič s 3:5 so igralce kamniške 1. ekipe še bolj utrdili na 2. mestu 1.A slovenske državne lige. Za vodečim KK Triglav Kranj zaostajajo le 3 točke, pred zasledovalci pa imajo že 6 točk prednosti, kar pa le potrjuje dominantnost vodilnih dveh ekip v najmočnejši kegljaški ligi.

Podobno kot kegljači so v ligaškem tekmovanju rezultatsko zelo uspešne tudi najboljše kamniške kegljačice, ki so na treh tekmah zbrale 2 zmagi (proti KK Konstruktor Maribor in KK Ljubelj Tržič) in poraz (proti KK Miklavž iz Maribora). Ekipi se je po krajšem kegljaškem premoru pridružila tudi okrepitev ženske ekipe Noemi Živkovič, katere igre so tudi pomemben faktor izboljšanja trenutne ekipne forme, ki je bila po prvem delu dokaj povprečna. Trenutno se 1. ženska ekipa nahaja na 8. mestu, toda ekipe so v 1.A ženski ligi zelo izenačene, kar pa daje Kamničankam odlične možnosti za napredovanje do želenega 4. mesta, ki vodi na evropska tekmovanja.

Dobre igre prikazujejo tudi kegljači 2. moške ekipe v 2. ligi Zahod, ki so kljub zelo spodbudnim ekipnim rezultatom doživeli že 2 tesna poraza, dosegli pa so tudi zmago proti KK Novo mesto. Po odigranih 12-ih od 18-ih tekmah zasedajo 8. mesto, stanje v ligi pa je podobno kot pri kamniški ženski ekipi.

3. moška ekipa je do sedaj v treh tekmah dosegla zmago, neodločen rezultat in poraz. v ligi zasedajo trenutno 5. mesto, za 3. mestom pa zaostajajo le 2 točki, kar pomeni, da bi se ob idealnem razpletu naslednjega kroga uvrstili na 3. mesto.

Peter Jantol